Ostitko tämän plafondin? Ikea pyytää palauttamaan putoamisriskin vuoksi: "Riski on kyllin suuri"

Ikea vetää pois myynnistä Calypso-plafondeja.

Ikea pyytää asiakkaita, jotka ovat ostaneet CALYPSO-plafondin 1.8.2016 jälkeen, tarkistamaan tuotteesta löytyvän valmistusaikamerkinnän. 

Ilmoituksia lasikuvun irtoamisesta ja putoamisesta

Ikea on saanut asiakkailta ilmoituksia plafondin lasikuvun irtoamisesta ja putoamisesta. Asiakkaille aiheutuvien riskien minimoimiseksi Ikea vetää nyt markkinoilta CALYPSO-plafondit, joiden valmistusaikamerkintä sijoittuu tälle välille: 1625–1744 (yyww).

Ikea pyytää kaikkia asiakkaita, jotka ovat ostaneet mainitunlaisella valmistusaikamerkinnällä varustetun CALYPSO-plafondin, palauttamaan tuotteen mihin tahansa Ikean tavarataloon. Asiakas saa tilalle uuden CALYPSO-plafondin tai täyden hyvityksen tuotteen hinnasta. Palautus ei edellytä ostokuittia.

"Riski on kyllin suuri"

Ikea huomauttaa tiedotteessaan suhtautuvansa tuoteturvallisuuteen äärimmäisen vakavasti. Kaikki tuotteet testataan Ikean mukaan tarkoin, jotta voidaan olla varmoja siitä, että ne täyttävät kaikki turvastandardit ja lainsäädännön vaatimukset.

Tästä huolimatta Ikealle on tullut ilmoituksia CALYPSO-plafondien kupujen putoamisesta. Onnettomuuksien estämiseksi Ikea vetää nyt tietyn erän CALYPSO-plafondit markkinoilta ja tarjoaa asiakkaille hyvityksen ostohinnasta tai korvaavan tuotteen.

– Vaikka todennäköisyys uusien kupujen irtoamiseen on pieni, riski on kyllin suuri siihen, että haluamme vetää tuotteet markkinoilta, sanoo Emilie Knoester, Ikea of Swedenin valaistus- ja älyvalaistustuotteiden Business Area Manager. 

– Asiakkaiden turvallisuus on meille aina tärkein asia, ja siksi päätimme varotoimenpiteenä vetää markkinoilta tuote-erän, jota ongelma koskee.

date-stamp3

Valmistusaikamerkinnän tarkastaminen onnistuu irrottamalla lampun kupu. Kuvun irrottaminen tapahtuu turvallisesti vetämällä lampun liikkuvaa pidikettä varovasti ulospäin. Tämä jälkeen lampun kuvun voi irrottaa pitäen liikkuvan pidikkeen edelleen ulosvedettynä.

date-stamp2

Ikea pyytää asiakkaita tarkastamaan yllä olevan kuvan mukaisen valmistusaikamerkinnän. Valmistusaika on muotoa YYWW. Markkinoilta vedettävien plafondien valmistusaikamerkintä sijoittuu välille 1625–1744 (yyww).

Lähde: Ikea

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja