Mystisen lahjoituksen saanut suomalaishuippu satsaa kaiken urheiluun – asuu vanhempien luona: "En halua jossitella"

5:47
Videolla Oskari Mörö kertoo viime elokuussa kilpailutauostaan.

Aituri Oskari Mörö elää urheilu-urallaan vaihetta, jossa hän haluaa lyödä kaiken likoon menestymisen eteen. Rahallisestikin. 

Mörö, 27, viettää noin puolet harjoituskaudesta ulkomaanleireillä. Lohjalaislähtöinen aituri asuukin Helsingissä vanhempien luona. 

– Ei ole mitään järkeä maksaa tonnia kuussa tyhjästä kämpästä. Ei raha ole kuitenkaan uralla puussa kasvanut, Mörö heittää. 

– En halua uran jälkeen jossitella, että jotain olisi jäänyt tekemättä rahan takia. Jos asia kiinnostaa ja on tosissaan, pitää panostaa sen mukaan. 

"Oli aika otettu olo"

Rahallista tilannetta helpotti pääseminen opetus- ja kulttuuriministeriön apurahalle, joka on yhteensä 6 000 euroa vuodessa. 

– Lisäksi on omia tukijoita, ja liiton puolelta on pieni budjetti käytettävissä. Enemmänkin se on kulujen korvaamista, mutta ei tarvitse kuitenkaan miettiä, että meneekö fyssarille vai ei. 

400 metrin aitajuoksija sai viime marraskuussa yllättävää apua urheilufanilta, joka lahjoitti kaksi kertaa 2000 euroa. Hän ei ole vieläkään tavannut mystistä hyväntekijää. 

– Oli aika otettu olo, kun joku haluaa, että suomalaiset ja juuri minä pärjäämme. Se panee yrittämään vielä enemmän. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja