Joulun hyvä henki ilmestyi etuajassa suomalaiselle huippuyleisurheilijalle: "Vähän terveellistä ruokarahaa"

31:11
Videolla Tulosruudun juttu Oskari Mörön vahvasta paluusta.

Aitajuoksija Oskari Mörö on joutunut sinnittelemään rahallisesti monen muun suomalaisen yleisurheilijan tapaan. Mörö sai yllättävän yhteydenoton, joka toi apua tilanteeseen. 

Mörö kertoi Facebook-sivullaan, miten urheilua tiiviisti seuraava naishenkilö otti muutama vuosi sitten yhteyttä ja kertoi haluavansa antaa apua. Hän lahjoitti 2000 euroa. 

Mörön mukaan se on iso summa, kun halutaan tehdä toiminnasta ammattimaisempaa. 

– Yksilöurheilijoilla tuen tarve muutenkin eri luokkaa kuin joukkueurheilussa; ei olla seuralla töissä ja kääritä kuukausipalkkaa samalla tavalla kuin joukkueurheilun starbat, Mörö kirjoitti. 

Syksyn aikana sama henkilö, Minna Nyström, otti uudelleen yhteyttä ja ilmoitti, että haluaa tukea samalla summalla. Mörö muistutti tekstissään, että kolmen vuoden aikana saa lahjoittaa ja ottaa vastaan verovapaasti 5000 euroa. 

– (Nystrom) iloitsi vahvasta paluusta kilparadoille ja halusi tarjota "vähän terveellistä ruokarahaa", jotta terveenä pysytään jatkossakin. 

Mörön mielestä on siistiä, että ihmisillä on intoa auttaa ja kulkea mukana urheilijan arjessa. 

– Kaikilla on siis mahdollisuus jeesata tuttua tai tutun tuttua ja mieluisaa lajia ja urheilijaa. Esimerkiksi 500 euroa on kova tuki monelle. Vaikka näin joulun alla on hyvä hetki yllättää urheilijat ja laittaa pientä bonusta sukan varteen.

Mörö on tosiaan ottanut harppauksen eteenpäin urallaan. Hän juoksi ehjän kesän, mutta paikka Dohan MM-kisoissa jäi saavuttamatta IAAF:n kyseenalaisen valintapolitiikan takia

Ohessa Mörön postaus Facebookissa. 


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja