Osittainen liikekannallepano päättyy Moskovassa – pormestari: "Kutsut eivät ole enää voimassa"

Rintamatappiot ja sillan räjäytys nöyryyttävät Putinia – tutkija arvioi, missä on seuraava tilaisuus kasvojen menetykseen 2:04
Rintamatappiot ja sillan räjäytys nöyryyttävät Putinia – tutkija arvioi videolla, missä on seuraava tilaisuus kasvojen menetykseen.

Moskovassa toteutetut osittaiset liikekannallepanotehtävät on saatu kokonaisuudessaan päätökseen, ilmoitti tänään Moskovan pormestari Sergei Sobjanin Venäjän valtiollisen median Tassin mukaan.

Sotilaskutsuntatoimiston ei tarvitse enää tästä päivästä lähtien osallistua mobilisaatiokutsuihin, Sobjanin sanoi. Sobjaninin mukaan kaikki liikekannallepanoon liittyvät tavoitteet on nyt "täytetty täysimääräisesti".

Hän lisäsi, että liikekannallepanon keräyspisteet suljetaan tänään kello 14.00.

– Kutsut, jotka on lähetetty mobilisointiprosessin aikana asunnoille ja yrityksille, eivät ole enää voimassa, Sobjanin korosti.

Aiemmin Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi, että 222 000 ihmistä on jo kutsuttu osittaiseen liikekannallepanoon suunnitellusta 300 000:sta, ja loput on tarkoitus kutsua kahden viikon kuluessa.

Yhdysvaltalaisen ajatushautomon Institute for the Study of War (ISW) mukaan Putin ilmoitti päättävänsä "osittaisen liikekannallepanon", koska hänellä ei todellisuudessa juuri ollut muita vaihtoehtoja.

Kutsuja annettiin väkisin jopa metrossa

Meduzan mukaan viime päivinä tiedotusvälineet ovat raportoineet lukuisista kutsuntaratsioista Moskovassa metroasemien läheisyydessä sekä poliisin ratsioista hostelleihin ja hotelleihin: asevelvollisuusikäisille miehille annettiin siellä väkisin kutsuja rintamalle.

Meduza teki aiemmin listan paikoista, joissa kutsuntalappu saattoi napsahtaa kutsuntaikäiselle miehelle täysin pyytämättä ja yllättäen. Tällaisia paikkoja olivat metron ja hotellien lisäksi muun muassa sairaalat, maahanmuuttovirastot ja asuintalojen rappukäytävät.

Moskovan sotilasrekisteri- ja värväystoimisto kiisti jakaneensa väkisin kutsuja rintamalle.

Lue myös:

    Uusimmat