Osalle sairaanhoitajista luvassa palkinto korona-aikana työskentelystä – Sairaanhoitajaliitto: Kaikkien tulisi saada korvaus

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri perehdyttää kaikkiaan noin 500 hoitajaa ja lääkäriä tehohoidon avuksi – minkälainen on hoitajien pikakoulutus? 6:08
Video: Keväällä ryhdyttiin kouluttamaan lisää sairaanhoitajia teho-hoidon työtehtäviin.

Sairaanhoitajaliitto lupailee tiedotteessaan, että osa korona-aikana töissä olleista sairaanhoitajista on saamassa erillisen tunnustuksen työstään.

Liitto lupailee osalle hoitajista 200-500 euron suuruisia palkintoja. Tiedotteessa pahoitellaan sitä, ettei kaikille hoitajille kyetä antamaan erillistä tunnustusta.

– Kaikkien niiden sairaanhoitajien ja esihenkilöiden, jotka ovat osallistuneet hoitotyöhön koronapandemian aikana kuuluisi saada erillinen rahallinen korvaus työstään, tiedotteessa todetaan.

Tunnustuksen saajat valitaan kollegoiden ehdotusten ja perusteluiden pohjalta. Lopullisen päätöksen tunnustuksen saajista tekee Sairaanhoitajaliiton hallitus asiantuntijaraadin esityksen perusteella.

– Muunlaisia huomionosoituksia sairaanhoitajat ovat jo saaneet, mutta rahallista tunnustusta juuri mikään taho ei ole heille vielä myöntänyt. Me haluamme sen tehdä. Haluamme myös kiinnittää huomiota siihen, että nämä henkilöt ovat työskennelleet hyvin monenlaisissa työyksiköissä, emme siis puhu ainoastaan esimerkiksi tehohoitoyksiköiden sairaanhoitajista ja esihenkilöistä, sanoo Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Nina Hahtela.

Lue myös:

    Uusimmat