Osaatko varmasti? Näin valmistat hyvää suodatinkahvia

Herkullisen kahvijuoman valmistaminen suodatinlaitteella on helppoa. Riittää, että valitset tilaisuuteen sopivan kahvin, säilytät sen tiiviissä pakkauksessa, pidät kahvinvalmistusastiat puhtaana, valmistat juoman huolellisesti ja tarjoilet sen tuoreena.

Oikein valmistetussa kahvijuomassa on täyteläinen aromi. Kahvi maistuu ja tuoksuu hyvältä ja jättää jälkeensä nautinnollisen jälkimaun.

Kahvinkeittäjän ohjeet

1. Käytä tuoretta ja korkealaatuista kahvia. Ilma, valo ja lämpö ovat kahvin pahimmat viholliset. Jos ne pääsevät kosketuksiin kahvin kanssa, maku muuttuu ensin latteaksi ja sitten väljähtyneeksi ja mauttomaksi. Kahvi säilyy parhaiten omassa pakkauksessaan ilmatiiviissä rasiassa, kuivassa ja viileässä paikassa.

2. Käytä puhtaita valmistusastioita, sillä epäpuhtaudet vaikuttavat kahvin makuun ja ulkonäköön. Pese astiat käsin kuumalla vedellä ja asianpesuaineella joka käytön jälkeen. Kahvikannuun ja -suodattimeen kertynyt kahvirasva irtoaa ruokasoodaliuoksella. Sekoita 3 ruokalusikallista ruokasoodaa litraan vettä, pese kannu ja suodatin ja anna vaikuttaa hetken. Huuhtele ne vielä hyvin vedellä. Puhdista kahvinvalmistuslaite kalkinpoistoaineella säännöllisesti – esimerkiksi aina kun aloitat uuden suodatinpaperipakkauksen.

3. Annostele raikas, kylmä vesi kahvinvalmistuslaitteen vesisäiliöön puhtaalla, vain veden annosteluun tarkoitetulla mittakannulla. Ostaessasi kahvilaitetta tarkista myyjältä, että laite kuumentaa veden riittävän kuumaksi eli 92–96 asteeseen. Kuuma vesi irrottaa kahvista parhaiten sen oikean maun ja aromit.

4. Valitse jauhatus valmistustavan mukaan. Kahvipakkauksiin painetut symbolit kertovat, mille valmistusmenetelmälle kahvijauhe sopii.

5. Annostele kahvijauhe oikein ja tarkasti. Tarkista, että suodattimen ja suodatinpaperin koot vastaavat toisiaan. Taita suodatinpaperin reunat saumoja pitkin ja aseta paperi kuivaan suodattimeen. Mittaa kahvijauhetta yksi kahvimitallinen (7 g) kuppia (1,25 dl) kohti. Tasoita pinta kevyesti lusikalla tai kahvimitalla, jotta vesi valuu kahvijauheen läpi tasaisesti. Älä ravista, etteivät suodatinpaperin huokoset tukkeudu.

6. Sekoita valmis kahvijuoma lusikalla ennen tarjoilua, ettei suodatuksen alkuvaiheessa valunut vahva kahvi jää pannun pohjalle ja laihempi pinnalle.

7. Tarjoile juoma tuoreena. Kahvi maistuu parhaalta 5 minuuttia valmistuksen jälkeen, 75–80-asteisena. Puolen tunnin kuluttua maku alkaa kärsiä. Jos et tarjoile kaikkea kahvijuomaa kerralla, siirrä se hyvin puhdistettuun ja esilämmitettyyn termoskannuun ja tarjoile mahdollisimman pian.

Lähde: Paulig

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja