Osa yöjunista voi myöhästyä ensi yönä useita tunteja – junat myöhästelleet eri puolilla Suomea pitkin päivää

Ratatyöt Toijala–Tampere-välillä viivästyvät. Yöjunat joutuvat odottamaan radan valmistumista. 

Kymmenet junavuorot ovat viivästyneet sunnuntaina Väyläviraston pitkäksi venähtäneiden ratatöiden vuoksi. Junaliikenteessä on ollut runsaasti myöhästymisiä, ja VR on korvannut lukuisia junavuoroja linja-autoilla keskellä juhannuksen paluuliikennettä.

Pahimmat viivästykset ovat Tampereen ja Toijalan välillä, jolla junavuorot viivästyvät Väyläviraston tekemän ratasillan vaihtotyön vuoksi. Alun perin työn oli määrä olla valmis kello kolmeen mennessä sunnuntai-iltapäivänä.

Sunnuntai-iltana hieman ennen kello yhdeksää illalla Fintrafficin rataliikennekeskus arvioi, että ratasiltatyö on valmis maanantaiaamuna kello kuuteen mennessä.Sunnuntaina sadat matkustajat ovat joutuneet vaihtamaan junasta linja-autoihin Tampereen ja Toijalan välillä.

Maanantain vastaisena yönä kulkevat yöjunat joutuvat odottamaan radan avautumista, jolloin pahimmat viivästykset venähtävät rataliikennekeskuksen mukaan kahdesta kymmeneen tuntiin. VR:n viestinnästä pahoiteltiin ratatöistä matkustajille aiheutunutta haittaa sunnuntai-iltana.VR keskeytti junalippujen myynnin sunnuntaina Tampereen ja Toijalan väliä kulkeviin juniin.

Itä-Suomessa junat pääsivät kulkemaan illalla

Linja-autovuorot ovat korvanneet junavuoroja myös Jyväskylän ja Jämsän välillä sunnuntaina. Siellä tunnelityömaa on estänyt junien kulun.

Väylävirasto arvioi, että Keski-Suomen ratatöiden on valmistua sunnuntai-illan aikana. Lisäksi Itä-Suomessa Imatralla junat viivästyivät kaksoisraideratatöiden vuoksi pahimmillaan kahdesta kolmeen tuntia. Fintrafficin rataliikennekeskuksen mukaan työt Imatralla saatiin valmiiksi iltakahdeksan jälkeen.Itä- ja Keski-Suomen junaliikenneongelmat koskivat yhteensä noin kymmenkuntaa junaa.

VR:n mukaan lipun ostaneet saivat muuttaa tai peruuttaa matkaliput ilmaiseksi niiltä junavuoroilta, joihin ratatöillä oli vaikutusta.

Lue myös:

    Uusimmat