Osa uusien iPhone XS -mallien käyttäjistä raportoi verkkoyhteysongelmista – kehkeytyykö tästä uusi Antennagate?

Applen viime viikon perjantaina saataville tulleet uudet iPhone XS ja iPhone XS Max -huippupuhelimet saattavat kärsiä ongelmista verkkoyhteyksissä.

Ainakin osa käyttäjistä raportoi ongelmista niin 4G LTE kuin myös Wi-Fi-yhteyksissä esimerkiksi Reddit-yhteisöpalvelussa sekä Applen tukipalstalla.

iPhone XS ja iPhone XS Max sisältävät aiempia iPhoneja monimutkaisemman antenniratkaisun, jossa hyödynnetään nyt Android-huippupuhelinten tavoin aiemman kahden sijaan neljää antennia. Applen mukaan muutosten myötä uusien iPhone-mallien suorituskyky 4G LTE -verkoissa yltää nyt gigabittitasolle enimmäislatausnopeuden lähes tuplaannuttua.

Toistaiseksi kokonaisuutena tilanne mahdollisten ongelmien osalta hieman epäselvä, ja ongelmat yhteyksien toiminnassa voivat rajoittua ainakin osittain vain tiettyihin operaattoreihin sekä verkkotaajuuksiin. Samanaikaisesti, kun monet käyttäjät ovat raportoineet ongelmista liittyen heikentyneeseen verkkosignaaliin aiempiin iPhoneihin verrattuna, raportoivat monet muut parantuneista tiedonsiirtonopeuksista.

Toistaiseksi Apple ei ole vielä kommentoinut mahdollisia ongelmia mitenkään, kuten eivät myöskään operaattorit. Applen ohjelmistopäivitysten lisäksi on mahdollista myös, että operaattorit voivat päivittää verkkojaan toimimaan paremmin uusien iPhone-mallien kanssa.

Joka tapauksessa mahdolliset ongelmat iPhone XS -mallien verkkoyhteyksissä tuovat mieleen muistot vuosien takaa. iPhone 4:n myyntiintulon jälkeen nousi suuri Antennagate-kohu, koska puhelinta tietyllä tavalla kädessä pitämällä verkkosuorituskyky heikkeni olennaisesti antennien toiminnan häiriintyessä. Apple järjesti kohun selvittämiseksi erillisen tiedotustilaisuuden ja toi ongelmaa lievittäneen suojakuoren ilmaiseksi iPhone 4 -asiakkaiden tilattavaksi. Lopulta Antennagate-kohukin rauhoittui.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja