Ensitestit kertovat: Uusien iPhone XS -mallien 4G-suorituskyvyssä huomattava parannus

Yksi myös Applen esiin nostamista parannuksista uusissa iPhone XS ja iPhone XS Max -puhelinmalleissa on niiden parempi suorituskyky 4G LTE -verkoissa.

Kun vielä viime vuoden huippumalli iPhone X tukee korkeintaan teoreettista 600 megabitin latausnopeutta sekunnissa, yltävät uutuudet gigabittitasolle.

iPhone XS ja iPhone XS Max tulevat saataville tämän viikon perjantaina eikä ensimmäisiäkään laajempia arvosteluita puhelimista ole vielä julkaistu, mutta nettiyhteyden nopeustestiä tarjoava SpeedSmart.net on jo ehtinyt kertomaan ensimmäisten, 12.-16. syyskuuta sen palvelussa suoritettujen testien perusteella uusien iPhone XS -puhelinten yltävän myös käytännössä huomattavasti korkeampiin tiedonsiirtonopeuksiin kuin iPhone X.

AT&T-operaattorilla mittaukset kertovat jopa 161 prosentin parannuksesta latausnopeudessa. T-Mobile- ja Verizon-operaattoreilla parannus on hieman pienempää.

iPhone XS -mallien parannus 4G LTE -yhteyksissä tulee useampien antennien käyttöönotosta (4×4 MIMO vs. 2×2 MIMO). Muiden älypuhelinten edelle 4G LTE -yhteyksissä muutos ei Applea vie, sillä tähän asti Android-älypuhelimet ovat olleet Applea edellä nopeampien verkkoyhteyksien tuessa. Nyt uusien iPhone-mallien myötä ero Android-huippupuhelimiin on kuitenkin kaventunut selvästi tähänastisesta.

Uusista iPhone-malleista hieman edullisempi iPhone XR ei sisällä 4×4 MIMO -antenniratkaisua, ja sen 4G LTE -nopeudet rajoittuvat aiemmin tutulle tasolle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja