Mainos

Orpo: Opetus- ja kulttuuriministerin salkkua ei jaeta

6:54

Kokoomus ei halua jakaa opetus- ja kulttuuriministerin salkkua. Näin toteaa Twitterissä valtionvarainministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo.

- Kokoomuksella ei ole halua jakaa tärkeää OKM salkkua. Se on hyvissä käsissä, Petteri Orpo twiittasi iltapäivällä. Salkkua hoitaa kokoomusministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Myös Grahn-Laasonen itse sanoo, että ei koe työmääräänsä liian suureksi, eikä hänen takiaan tarvitse lisätä ministerien määrää.

Kierrätyksen taustalla on perussuomalaisten puheenjohtajapeli. Kun puolueen puheenjohtaja vaihtuu, hallitukseen pitäisi ujuttaa ainakin yksi ministeri lisää, ellei Timo Soini väisty. Muun muassa puolustusministeri Jussi Niinistö on sanonut, että hänen mielestään Soini voisi jatkaa ulkoministerinä. Niinistö itse sanoo haluavansa pitää "kynsin ja hampain" kiinni puolustusministerin salkustaan.

Useita yhdistelmäsalkkuja

Hallituksessa on tällä hetkellä useita yhdistelmäsalkkua: Jari Lindströmin oikeus- ja työministerin salkku, Sanni Grahn-Laasosen opetus- ja kulttuuriministerin salkku sekä keskustan Kimmo Tiilikaisen ympäristö- ja maatalousministerin salkku, johon kuuluvat myös asuntoasiat. 

Sipilän hallitus

Pääministeri: Juha Sipilä (kesk.)  
Ulkoministeri: Timo Soini (ps.)  
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri: Kai Mykkänen (kok.)  
Oikeus- ja työministeri: Jari Lindström (ps.)  
Sisäministeri: Paula Risikko (kok.)  
Puolustusministeri: Jussi Niinistö (ps.)  
Valtiovarainministeri: Petteri Orpo (kok.)  
Kunta- ja uudistusministeri: Anu Vehviläinen (kesk.)  
Opetus- ja kulttuuriministeri: Sanni Grahn-Laasonen (kok.)  
Maatalous- ja ympäristöministeri: Kimmo Tiilikainen (kesk.)  
Liikenne- ja viestintäministeri: Anne Berner (kesk.)  
Elinkeinoministeri: Mika Lintilä (kesk.)  
Sosiaali- ja terveysministeri: Pirkko Mattila (ps.)  
Perhe- ja peruspalveluministeri: Juha Rehula (kesk.) /
Annika Saarikko alk. kesäkuu 2017.

Myös liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) hoitaa yhdistelmäsalkkua, jonka osat ovat välillä aiemmissa hallituksissa kuuluneet eri ministereille.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi eilen, että jokainen hallituspuolue voi halutessaan jakaa oman yhdistelmäsalkkunsa, jolloin uusia ministereitä tulisi kolme. Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (ps.) sanoi aiemmin muun muassa Demokraatissa, että hänen työtaakkansa kahden salkun ministerinä on kohtuuton.

Sipilän mukaan ratkaisuna voi olla myös se, että esimerkiksi oikeusministerin salkkua otetaan hoitamaan puolueeton ulkopuolinen ministeri. STT:n tietojen mukaan tämä olisi äärimmäisen epätodennäköinen vaihtoehto.

Pääministerille käy sekin, että vain yksi salkuista jaetaan eli perussuomalaiset jakavat työ- ja oikeusministerin salkun kahdelle ministerille. Sipilä torjui kuitenkin sen, että salkkujen sisältö neuvoteltaisiin uudelleen.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.