Mainos

Leppä, Häkkänen ja Terho nimitetään tänään ministereiksi

Hallitus saa tänään kolme uutta ministeriä. Maa- ja metsätalousministeriksi nousee kansanedustaja Jari Leppä (kesk.), oikeusministeriksi kansanedustaja Antti Häkkänen (kok.) ja eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeriksi Sampo Terho (ps.).

Presidentti Sauli Niinistö nimittää uudet ministerit tehtäviinsä presidentin esittelyssä, joka alkaa kello 11.

Oikeusministerin salkku siirtyy kokoomukselle perussuomalaisilta, kun tähän asti sekä työ- että oikeusministerinä ollut Jari Lindström (ps.) luopuu toisesta tehtävästään.

Perussuomalaiset puolestaan sai urheilu- ja kulttuuriasiat Sanni Grahn-Laasosen (kok.) opetus- ja kulttuuriministerin salkusta. Terholle siirtyviä eurooppaministerin tehtäviä on aiemmin hoitanut puolueen puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini.

Keskusta lohkoi Lepälle siirtyvät maa- ja metsätalousministerin tehtävät ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk.) tuplasalkusta. Tiilikainen saa nyt hoitoonsa ympäristön lisäksi myös energia-asiat. Omistajaohjausasiat taas siirtyvät pääministeri Juha Sipilän (kesk.) salkusta elinkeinoministeri Mika Lintilälle (kesk.).

Iso ministeriruletti pyörähti liikkeelle talvella, kun pääministeri Sipilä huolestui ministeri Lindströmin kohtuuttomasta työtaakasta. Se sai hänet pohtimaan, pitäisikö ministerien määrää sittenkin lisätä.  

8:54

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.