Mainos

Orpo: Ministerien määrä säilyy ennallaan

Hallituspuolueet ovat sopineet, että ministereiden määrä pidetään ennallaan.

Viikonloppuna kokoomuksen puheenjohtajaksi valittu Petteri Orpo kertoo, että puoluejohtajat sopivat kiinnittävänsä aiempaa enemmän huomiota siihen, että kaikki ministerit selviytyvät työtaakastaan.

2:08

Konkreettisista toimista ei hänen mukaansa kuitenkaan ole sovittu. 

– Minä olen pääministerille kertonut, että minä olen huolissani siitä, että ministerit ovat ylityöllistettyjä ja sillä voi olla vaikutuksia hallitusohjelman toimeenpanoon. Tietenkin pääministeri johtaa työskentelyä, niin jään odottamaan, Orpo sanoo.

Orpo kertoi viikonloppuna olevansa huolissaan joidenkin ministerien työkuormasta ja toivoi, että määrän lisäämistä pohdittaisiin. Tänään eduskunnassa hän kertoi toimittajille olevansa tyytyväinen siitä, että keskustelu käytiin, vaikka määrän kasvattamiseen ei päädyttykään.  

– Halusin keskustella kokonaisuudesta. Olen tyytyväinen, että kävimme tämän keskustelun ja näihin asioihin kiinnitetään huomiota.  
Ministerien salkkuja ei ole myöskään tarkoitus järjestellä hallituksen sisällä uudelleen. 

Kokoomuksen päätökset tiistaina

Kokoomus aikoo tehdä puolue-elimissään päätökset ministereistään ensi viikon tiistaina aamupäivän aikana. Näillä näkymin ministerit nimitetään presidentin esittelyssä seuraavana päivänä. 

Orpo ei halunnut vielä kertoa, onko hän tekemässä laajempaa ministerikierrätystä. Hän ottaa joka tapauksessa valtiovarainministerin 

1:28

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.