Orpo ilmastonmuutoksen torjunnasta: Kaikilla kotitalouksilla ei ole varaa kalliisiin remontteihin

Ilmastonmuutos jyrkentää maapallon elintasoeroja entisestään 2:03
Video: Ilmastonmuutos jyrkentää elintasoeroja

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo uskoo ilmastonmuutosta voitavan torjua niin, etteivät kustannukset tavalliselle kotitaloudelle ole kohtuuttomia. Orpon mielestä siihen on olemassa keinot.

–  Kokoomus sitoutuu siihen, että me pystymme tekemään ilmastonmuutoksen vastaisia toimia, toimia jotka pysäyttävät ilmaston lämpenemisen, ilman että se tulee kohtuuttoman kalliiksi tavalliselle ihmisille, Helsingin Narinkkatorilla lauantaina puhunut Orpo sanoi.

Orpon mukaan on velvollisuus huolehtia ratkaisujen löytymisestä isoihin kysymyksiin energiantuotannossa, liikenteessä ja yhteiskunnan toiminnassa. Hänen mukaansa kokoomuksella on selkeä suunnitelma siitä, mitä seuraavan eduskunnan on tehtävä.

Kaikilla ei varaa kalliisiin remontteihin

Orpo myös muistutti, että kaikilla ihmisillä ei ole varaa tehdä kalliita energiaremontteja.

–  Jos johonkin olisin yhteiskunnan varoja suuntaamassa tukien muodossa, niin voisin ajatella että pienituloisemman ihmisen energiaremontti, talossa öljylämmityksen vaihtaminen vaikka ilmalämpöpumppuun ja maalämpöön voisivat olla sellaisia ratkaisuja, joilla autamme vähävaraisempaakin ihmistä olemaan mukana ilmastotalkoissa, Orpo sanoi.

Orpo ei ottanut vielä ottanut tarkkaa kantaa, minkälaisista summista energiaremonttien osalta voitaisiin puhua.

–  Kyllä sen täytyy olla sitä luokkaa, että se oikeasti mahdollistaa tuen. Jos on vähävaraisesta kysymys, niin kyllä silloin puhutaan kuitenkin tuhansien eurojen tuesta, Orpo sanoi.


Lue myös:

    Uusimmat