Luonnontieteilijä Attenborough: Ilmastonmuutos voi johtaa sivilisaatioiden romahtamiseen – "Suurin uhka tuhansiin vuosiin"

Luonnontieteilijä Attenborough: Ilmastonmuutos voi johtaa sivilisaatioiden romahtamiseen 1:04

Luontodokumenteistaan tunnetun luontotieteilijä Sir David Attenboroughin mukaan ilmastonmuutos voi johtaa sivilisaatioiden romahtamiseen ja luonnon tuhoutumiseen, elleivät maailman johtajat ryhdy toimiin sen hidastamiseksi.

Attenborough puhui ilmastokokouksessa Puolassa lähes 200 valtion edustajalle. Hänen mukaansa ilmastonmuutos on ”suurin uhka tuhansiin vuosiin”.

Hän peräänkuulutti valtioiden johtajien roolia ilmastonmuutoksen hidastamisessa. Pahimmillaan ilmastonmuutos uhkaa hänen mukaansa tuhota jopa kokonaisia sivilisaatioita.

– Maailman johtajat, teidän täytyy johtaa. Sivilisaatioiden jatkuvuus ja maailman luonto, josta olemme riippuvaisia, on teidän käsissänne, Attenborough kertoi kokouksessa.

Peräänkuuluttaa vastuuta

CNN:n haastattelussa Attenborough kertoo ihmiskunnan aiheuttaneen vahinkoa maapallolle ennennäkemättömällä tavalla.

– Millään muulla luontokappaleella maailmassa ei ole ollut vastaavanlaista vaikutusta maailmaan, kuin ihmisellä. Meidän pitää olla tietoisia, mitä olemme tehneet ja tunnistaa se vastuu, joka on nyt käsissämme.

Ensimmäisenä aiheesta kertoi Suomessa Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat