Orpo ensimmäiselle ulkomaanmatkalle pääministerinä – tapaa Islannissa Pohjoismaiden ja Kanadan pääministerit

Millaisen pääministerin Suomi saa Orposta ja millainen syksy on tiedossa? Yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki arvioi 1:49
Katso myös: Millaisen pääministerin Suomi saa Orposta ja millainen syksy on tiedossa? Yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki arvioi

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) osallistuu sunnuntaina ja maanantaina Islannissa järjestettävään Pohjoismaiden pääministereiden kesäkokoukseen. 

Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajamaa Islanti on kutsunut kokoukseen myös Kanadan pääministeri Justin Trudeaun.

Kyseessä on Orpon ensimmäinen ulkomaanmatka pääministerinä.

Valtioneuvoston kanslian (VNK) tiedotteen mukaan esillä tapaamisessa on muun muassa Euroopan muuttunut turvallisuustilanne, hybridi- ja kyberuhat sekä tarve puolustaa demokraattisia arvoja ja ihmisoikeuksia. Pääministerit keskustelevat myös merten suojelusta sekä meritalouden ja vihreän siirtymän merkityksestä.

– Pohjoismaisen yhteistyön tärkeys on korostunut viime aikoina niin Suomessa kuin muissakin Pohjoismaissa. Alleviivaamme Pohjoismaisen yhteistyön merkitystä myös hallitusohjelmassa. Pohjoismaiden turvallisuus- ja puolustuspoliittinen yhteistyö tiivistyy, ja tämä varmasti lisää yhteistyötä entisestään myös muissa asioissa, Orpo sanoo tiedotteessa.

Tapaamisessa on VNK:n mukaan esillä myös valmistautuminen puolustusliitto Naton Vilnan huippukokoukseen.

Lue myös:

    Uusimmat