Antti Rinne astui ulos kohtalon kokouksesta: "Lähden käymään Mäntyniemessä"

1:44

Pääministeri Rinne lähtee käymään tasavallan presidentin luona Mäntyniemessä – oletettavasti toimittamassa eroanomuksensa.

– Vien kirjeen. Meillä on tiedotustilaisuus kello 13 karkeasti ottaen, Rinne ilmoitti monipäiselle toimittajajoukolle astuessaan ulos SDP:n eduskuntaryhmän kokouksesta.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ei suostunut vahvistamaan Rinteen eroavan.

– Olemme tukeneet pääministeriä koko tämän prosessin ajan. Seuraavat johtopäätökset ovat pääministeri Rinteellä, ja niistä kuulemme hetken päästä, Lindtman sanoi.

Lindtmanin mukaan SDP:n hallitusneuvottelijat on valittu. Lindtman ilmoitti myös olevansa itse käytettävissä hallitustunnustelijaksi – käytännössä siis pääministeriksi.

– Omalta osaltani totean sen, että Suomi pitää saada luottamuksen ja vakauden tielle. Tässä tilanteessa jos puolue kutsuu, olen käytettävissä, Lindtman miettii.

Tilanteeseen johti Posti-sotku

Keskusta ilmoitti eilen, ettei puolueella ole enää luottamusta Rinteeseen ja toivoi SDP:n vetävän tilanteesta johtopäätöksensä.

Dramaattisen tapahtumasarjan taustalla on niin sanottu Posti-sotku ja epäily siitä, ettei Rinne puhunut eduskunnan täysistunnossa totta väittäessään, että Postin hallitus oli toiminut tietoisesti vastoin jo eronneen omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) tahtoa 700 pakettilajittelijan työehtosopimussiirrossa. 

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmät ovat olleet aamupäivän aikana eduskunnassa koolla käsittelemässä tilannetta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja