Mainos

Oppositio kritisoi hallituksen ilmastolinjaa – ympäristöministeri kuittasi: "Korviini ei tarttunut konkreettisia ehdotuksia siitä, mitä kukaan olisi tehnyt toisin"

2:01

Eduskunnassa keskusteltiin tänään hallituksen ilmastopoliittisesta suunnitelmasta. Opposition mukaan hallituksen tavoitteet ilmastonmuutoksen torjumiseksi ovat liian pieniä. Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) taas toivoi oppositiolta konkreettisempia ehdotuksia tilanteen korjaamiseksi.

Hallituksen ilmastosuunnitelman tavoitteena on vähentää päästöjä lähes 40 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Oppositiopuolueilta tuli kritiikkiä hallituksen ilmastonmuutoksen torjuntakeinojen riittämättömyydestä.

– Suomen luullaan olevan ilmastonmuutokset mallioppilas. Todellisuus on valitettavasti toinen. Suomen ilmastopolitiikka tarvitsee huomattavasti lisää konkretiaa ja erityisesti kunnianhimoa, vihreiden kansanedustaja Antero Vartia sanoi.

–  Juuri nyt pitäisi osata katsoa yhtä aikaa lähelle ja kauas. Valitettavasti hallitus ei kuitenkaan näe tarpeeksi pitkälle eteenpäin. Siksi keskipitkän aikavälin suunnitelmaa lukiessa turhautuu. Paperilla näyttää siltä, että saavutamme tavoitteet, vaikka tosiasiassa nämä tavoitteet, vaikka tosiasiassa nämä tavoitteet eivät ole riittäviä, vasemmistoliiton Silvia Modig sanoi.

Ympäristöministeri Tiilikainen kommentoi ja toivoi eduskuntaryhmiltä omia muutosehdotuksia pelkän kritiikin sijaan.

– Korviini ei oikeastaan tarttunut konkreettisia ehdotuksia siitä, mitä kukaan olisi tehnyt lisää tai toisin. 

Hallituksen tavoitteena on puolittaa suomalaisten hiilijalanjälki seuraavan reilun kymmenen vuoden aikana. Siihen pyritään vähentämällä kasvihuonepäästöjä liikenteessä, maataloudessa, lämmityksessä ja jätehuollossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.