Mainos

Häirintäkohun keskelle joutunut Järvenpään lukion opettaja aikoo valittaa potkuistaan oikeuteen: "En ole ahdistellut ketään"

Järvenpään lukiosta irtisanottu lehtori Sami Tamminen kritisoi blogissaan voimakkaasti tapaa, jolla häneen kohdistuvia syytöksiä oppilaiden seksuaalisesta häirinnästä on käsitelty julkisuudessa.

Lehtori kiistää häirinneensä tai ahdistelleensa ketään seksuaalisesti.

– Pidän tällaista käyttäytymistä erittäin tuomittavana, lehtori kommentoi kirjoituksessaan.

Lehtori toteaa, että puolustautuminen nimettömiä ja yksilöimättömiä väitteitä vastaan on mahdotonta.

Lehtori toteaa, että häneen kohdistuneet uutisjutut ovat perustuneet koulutuspäällikkö Jari Lausvaaran ja rehtori Marja-Liisa Lehtiniemen tulkintaan seksuaalisesta häirinnästä. Hänen mukaansa häntä koskevissa irtisanomisen perusteissa ei ole millään tavalla mainittu ahdistelua.

Yhteensä 11 koulun ebtistä opiskelijaa kertoi helmikuussa STT:n jutussa, että uusmaalaislukion opettaja otti muun muassa vastaan sylitansseja opiskelijoilta abi-risteilyllä ja lähenteli heitä.

Haluaa oikeuskäsittelyn

Tamminen kertoo, että hänelle tarjottiin kolmen kuukauden irtisanomispakettia sekä salassapitosopimusta. Hän ei kuitenkaan ottanut tarjousta vastaan.

– Omasta aloitteestani asia tullaan kokonaisuudessaan antamaan hallinto-oikeuden ratkaistavaksi.

– Itse prosessista ja siihen liittyvistä rehtorin toimista, kuten virka-aseman väärinkäytöstä sekä minua halventavien ja perättömien väitteiden levittelystä, olen lakimieheni avustuksella tehnyt tutkintapyynnön poliisille kuukausi sitten, Tamminen kirjoittaa.

Hän kertoo blogissaan myös aikovansa jatkaa toimintaansa kunnanhallituksessa.

16:27

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.