Mainos

Kaarinan lukion suurmusikaali peruttiin – opettaja on irtisanoutunut

Kaarinan lukion suurmusikaalin Grease esitykset on peruttu. Musikaalia oli määrä esittää tammikuussa Turun Logomossa, mutta jo lippunsa ostaneille maksetaan rahat takaisin. Peruutukseen johtaneista tapahtumien kulusta on mediassa erilaisia tietoja.

Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta ja johtava rehtori Mika Rantanen kertovat STT:lle, että musikaaliryhmää vetänyt opettaja on itse irtisanoutunut kesken määräaikaisuuden. Virran mukaan osa esiintyjistä ilmoitti sen jälkeen, että he eivät jatka tuotannossa ilman kyseistä opettajaa.

Kaarinan lukion rehtori Kimmo Laitinen taas kertoi Ylelle, että opettaja on siirretty syrjään virkatehtävistään sen jälkeen, kun osa opiskelijoista oli syyttänyt opettajaa epäasiallisesta käytöksestä.

Kyseinen opettaja vahvisti STT:lle irtisanoutuneensa tehtävästään. Hän kertoi uskovansa, että syytösten taustalla ovat henkilökohtaiset kaunat. Hän kertoo kokeneensa jo pidempään työpaikkakiusaamista Kaarinan lukiossa.

Opettaja oli kutsuttu viime viikolla kuulemistilaisuuteen, jossa hänen oli tarkoitus kertoa kokemastaan kiusaamisesta. Tilaisuus kuitenkin peruttiin opettajan mukaan viime hetkellä, ja hänet kutsuttiin lyhyellä varoitusajalla toiseen kuulemistilaisuuteen.

–  Minua vastaan on kerätty syytelistausta, missä asioita on irrotettu kokonaan asiayhteydestä, opettaja kertoo.

Opettajalta tiedusteltiin muun muassa, oliko hän suosinut tiettyjä opiskelijoita, oliko hän tarjonnut opiskelijoille alkoholia tai oliko hän keskustellut opiskelijoiden kanssa epäsopivalla tavalla.

Lopulta opettaja päätti irtisanoutua.

–  Irtisanouduin, koska tajusin että minun kiusaamiseni ei lopu.

Opettajan mukaan Kaarinan lukiosta on hän itse mukaan lukien viimeisen kolmen vuoden aikana lähtenyt isot syytökset niskassaan kolme ihmistä, jotka ovat sillä hetkellä kantaneet titteliä musiikkiteatterilinjan johtaja.

Johtava rehtori Rantanen tai kaupunginjohtaja Virta eivät halunneet kommentoida opettajan lähdön syitä.

–  Opettaja on pidätetty virantoimituksesta irtisanomisajan ajaksi eli kahdeksi viikoksi, Rantanen sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.