Opiskelija pureskeli rajusti kynsiään – ensin peukalo mustui, lopulta se piti amputoida: "En voinut uskoa sitä"

7:59

Brittiopiskelijan peukaloon kehittyi harvinainen syöpä, joka johti sormen amputaatioon, kertovat Metro ja Daily Mail. Lääkärit kiistelevät, johtuiko sairastuminen kynnen pureskelusta.

Katso yllä olevalta videolta keskustelua syövän uusista hoitomuodoista!

Englantilaiselle, Australiassa asuvalle Courtney Whithornille, nyt 20, tarttui hermostunut tapa pureskella kynsiä, kun nuori nainen oli joutunut koulukiusauksi. Vuonna 2014 kiusaaminen paheni ja Courtney meni jopa niin pitkälle, että hän puri koko kyntensä irti peukalostaan.

Sormi alkoi mustua. Vaikka teini-ikäinen Courtney säikähtikin näkyä suunnattomasti, hän päätti pitää asian salassa läheisiltään, sillä häntä hävetti liikaa.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– En voi edes selittää, kuinka vaivaantunut olin. Käytin aina tekokynsiä peittääkseni sen, koska se oli niin musta. Se [kynsi] oli kuin paperi, kun se kasvoi takaisin, nainen selittää.

Courtneyn perhe ja ystävät eivät tienneet asiasta neljään vuoteen.

Järkyttäviä uutisia

Tänä vuonna Courtney päätti hoitaa asian päiväjärjestyksestä kosmeettisista syistä.

Ennen sormen kauneusleikkausta naiselle tehtiin kuitenkin useita testejä. Courtney saikin järkyttäviä uutisia. Sormessa todettiin todella harvinainen ihosyöpä, joka tunnetaan nimellä acral lentiginous subungual melanooma.

– Päässäni ajattelin: ”Olen tehnyt tämän itselleni”, mutta tietenkin tiesin, että minulla ei pitäisi olla tuota mentaliteettia. En voinut uskoa sitä, Courtney kertoo.

Saatuaan diagnoosin heinäkuussa nuori nainen on joutunut käymään neljässä leikkauksessa. Leikkaus leikkaukselta sormen tilan vakavuus alkoi aueta.

Peukalo jouduttiin lopulta amputoimaan.

"On hullua, että tämä päättyi näin"

Nyt Courtney on joutunut laittamaan psykologian yliopisto-opintonsa tauolle toipumisen ajaksi. Terveen papereita hän ei ole kuitenkaan vielä saanut, vaan nainen odottaa edelleen viimeisimmän leikkauksen tuloksia.

Syöpätilannetta seurataan seuraavat viisi vuotta säännöllisesti.

– Kun miettii, kuinka monet lapset pureskelevat kynsiään, on hullua, että tämä päättyi näin, nainen sanoo.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Courtneyn lääkäri väitti, että syöpä johtui kynsien pureskelusta, mutta jotkin lääkärit ovat olleet väitteen kanssa eri mieltä.

– Vaikka fyysinen trauma on liitetty joidenkin ihosyöpien syntyyn, on todella epätodennäköistä, että vain kynsien pureskelu olisi johtanut tähän syöpään, kommentoi dermatologi ja British Skin Foundationin edustaja Nis Sheth Daily Mailille.

Lähteet: Metro, Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja