Opiskelija kehitti Facebook-ahdistelijan unelman: Tämä siitä seurasi

Facebook on perunut opiskelijalta harjoittelupaikan yhtiössä, koska tämä oli kehittänyt Facebook-kyttäyksen mahdollistavan ”Marauderin kartan”. Asiasta kertoo teknologiasivusto Mashable.

Kyseessä oli Chrome-lisäosa, jonka avulla Facebookin käyttäjien sijaintitietoja oli mahdollista kytätä kartalla metrin tarkkuudella.

Marauderin kartta näytti sijaintitiedot, mikäli heillä oli käytössään Facebookin Messenger-palvelu puhelimessaan. Messenger jakoi vielä tuolloin automaattisesti käyttäjien sijaintitietoja kaikille, joiden kanssa palvelulla viestiteltiin. Kyseinen Facebook-ahdistelijan unelma toimi käyttäjien onneksi vain muutamia päiviä.

Marauderin kartan kehittäjä Aran Khanna on kertonut  Boston.com –sivustolle, että Facebook perui hänen kesäharjoittelupaikkansa kolme päivää sen jälkeen, kun kartta oli julkistettu. Yhtiön mukaan Khanna oli rikkonut Facebookin käyttöehtoja.

Khanna oli kirjoittanut viestin, jossa hän totesi kehittäneensä Marauderin kartan, koska digitalisaation myötä ihmiset menettävät yksityisyyttään. Vaikutuksia ei kuitenkaan helposti näe.

-Tämän koodin avulla voit itse nähdä jakamiesi tietojen mahdollisesti tungettelevan käytön. Näin voit itse päättää, onko asiassa jotain huolestuttavaa, Khanna kirjoitti.

Viikon päästä tästä Facebook poisti Messengerin päivityksen myötä aina päällä olevan sijaintitietojen jakamisen.

Facebookista kerrotaan Mashablelle, että Khanna on jättänyt kertomuksestaan pois olennaisia asioita.

Facebookin mukaan yhtiö alkoi jo kuukausia sitten kehittää parannuksia sijaintietojen jakamiseen liittyen. Yhtiön mukaan Khannan kartoitustyökalu haali Facebook-tietoja käyttöehtojen vastaisesti.

-Vaikka pyysimme jatkuvasti koodin poistamista, niin sitä ei poistettu. Tämä on väärin eikä linjassa sen kanssa miten haluamme palvella yhteisöämme, Facebookista todetaan.

Facebookin mielestä Khanna riskeerasi ihmisten yksityisyydensuojaa. Khanna puolestaan kiistää tämän sanoen, että Messengerin tiedot olivat teknisesti saatavilla koodaajille.


Lue myös:

    Uusimmat