Mainos

Opiskelija julkaisi paljastavan kuvan: H&M:n vaatteet tekivät minusta lihavan

Ruth Clemens ei ole ylipainoinen. Silti hänelle ei löytynyt vaateliikkeestä sopivia farkkuja. Samanlaisiin koko-ongelmiin ovat törmänneet myös muut shoppaajat.

Ruth Clemens havaitsi H&M:n sovituskopissa, ettei mahdu kyseisen brändin housuihin. Ongelman ydin ei kuitenkaan ollut Clemensin, vaan farkkujen koko. Nainen kirjoitti kokemastaan ketjun Facebook-sivulle.

– Olen normaalisti kokoa 42 (44, jos ostan suorat housut), joten ajattelin kokeilla tätä kokoa. Se ei mennyt putkeen, Clemens kertoi tuntemuksistaan sovituskopissa.

Clemens huomauttaa, ettei ole ylipainoinen. Silti sopivia farkkuja ei löytynyt. 

– Olette varmaankin tietoisia siitä, että koko 44 on suurin koko varastossanne (jos ei oteta lukuun pluskokoisten mallistoa, joka on kaupassa hyvin rajoitettu eikä tarjoa sitä tyylivalikoimaa, joka muotitietoisille on tarjolla pienempikokoisina).

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Olenko liian lihava tavismallistollenne? Pitäisikö minun vain hyväksyä, että helposti löydettävissä oleva, halpa muoti ja trendit eivät vain ole kaltaisilleni? Saatatte tunnistaa toppini. Se on teiltä ja kokoa M, Clemens huomauttaa.

Clemens julkaisi kuvan Facebookissa ajattelematta asiaa sen kummemmin. Hänen avautumisensa on kerännyt jo yli 76 000 tykkäystä ja tuhansia kommentteja, joissa kerrotaan samantapaisista kokemuksista. Suosio yllätti hänet täysin.

Myös kauppaketju vastasi Clemensin kirjoitukseen ja pahoitteli tämän kokemaa tilannetta.

– Haluamme, että shoppailu liikkeessämme on aina asiakkaalle nautinnollista, ja että hän lähtee itsevarmana liikkeestämme, asiakaspalvelija kirjoitti ja totesi, että tarjolla olevien mallien koot vaihtelevat maasta, housujen mallista tai jopa kankaasta riippuen.

Liike käyttää samaa kokotaulukkoa kaikissa maissa.

Muissakin liikkeissä samantapaisia kohuja

Vaateketjujen kokoluokituksista on kohistu ennenkin. Buzzfeed news -sivusto yritti löytää Lontoon Zara-kauppaketjun liikkeestä XXL-kokoisen vaatteen, joita liike vakuutti myyvänsä.

Suurimmassa osassa liikkeitä kokoa ei ollut lainkaan; tiimi löysi vain yhden mustan t-paidan koossa XXL. Nettikaupassakin kyseistä kokoa oli hyvin vähän. Esimerkiksi valikoiman 528:sta mekosta kahta myytiin tässä koossa. Shortseja, farkkuja, urheiluvaatteita tai naisten uima-asuja ei ollut XXL-kokoisina.

Toisessa tapauksessa amerikkalainen Missy Rogers osti American Eagle Outfitters -brändin shortsit. Kävi ilmi, että vanha, musta koon 36 pari on samanlaista kokoa kuin uusi viininpunainen pari kokoa 42.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.