Mainos

Opetusministeri vaihtui - uusi ministeri puolusti suvivirttä

Hallituksen opetusministeri on vaihtunut. Tasavallan presidentti vapautti kansanedustaja Sari Sarkomaan (kok.) ministerin tehtävistä. Samalla hän nimitti kansanedustaja Henna Virkkusen (kok.) valtioneuvoston jäseneksi ja määräsi hänet opetusministeriksi.

Sarkomaa ilmoitti viime viikolla eroavansa perhesyistä. Hän haluaa viettää enemmän aikaa perheensä ja varsinkin kolmen lapsensa kanssa.

Presidentin esittelyn jälkeen pidetyssä valtioneuvoston ylimääräisessä istunnossa Virkkunen vannoi virka- ja tuomarinvalan. Ministerin on pitänyt vannoa vala pystyäkseen toimimaan ministerin tehtävässä.

Toisin kuin joissakin muissa maissa Suomessa ei vannota mitään erityistä ministerinvalaa. Aiemmin ministerinä olleet eivät enää vanno valaa. Liioin ministeriksi nimitetty ei vanno virka- ja tuomarinvalaa, jos hän on tehnyt sen jo aiemmin jossakin muussa yhteydessä, esimerkiksi tuomarintehtävissä.

Sarkomaan valtiosihteerinä toiminut Heljä Misukka nimitettiin jatkamaan Virkkusen valtiosihteerinä.

"Täydennyskoulutusta kehitettävä"

Heti ensimmäisessä tiedotustilaisuudessaan uusi opetusministeri muun muassa puolusti koulujen uskonnollissävyisiä joulujuhlia.

Virkkusen mukaan koulujenkristillisiä jouluperinteitä voidaan noudattaa, kunhan muidenkaan uskonnollista vakaumusta ei loukata.

- Ketäänhän ei voi vaatia osallistumaan toisen uskonnon harjoittamiseen, mutta suvivirsi ja joulujuhla voidaan kyllä sillä tavalla toteuttaa, etteivät ne ketään loukkaa. Ne kuuluvat tähän suomalaiseen kulttuuriperintöön, tuore opetusministeri kommentoi.

Virkkunen haluaisi kehittää myös korkeakoulutettujen täydennyskoulutusta. Se voisi osaltaan lieventää taloustaantuman ja lisääntyvän työttömyyden vaikutuksia.

Omista elvytysehdotuksistaan alkuvuoden lisäbudjettiin opetusministeriö päättää joulun jälkeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.