Opetusministeri Li Andersson: Etäopetus on viimeinen vaihtoehto – tiukemmista ravintolarajoituksista keskusteltava

Opetusministeri Li Andersson (vas.) pitää tiukasti kiinni siitä, että peruskoulussa ja toisella asteella pysytään syksyllä lähiopetuksessa. Asiasta nousi keskustelua, kun sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila sanoi Ylellä, että koulujen palaaminen lähiopetukseen on edelleen epävarmaa. 

Andersson huomauttaa hallituksen linjanneen, että kevään koulusulku oli viimeinen laajamittainen lapsiin ja nuoriin kohdistunut toimi. 

– Lasten ja nuorten elämään tämä korona on vaikuttanut todella rajusti nyt jo pitkään. Me tiedetään, että sillä on ollut kielteisiä vaikutuksia lasten ja nuorten oppimisen ja hyvinvoinnin osalta. Ja on äärimmäisen tärkeää, että toisella asteella ja peruskoulussa pystyttäisiin olemaan nyt syksyllä lähiopetuksessa, hän sanoo.

Tiukemmista ravintolarajoituksista keskusteltava 

Anderssonin mielestä koronaepidemian hillitsemiseksi pitäisikin ottaa käyttöön kaikki muut keinot ennen laajamittaiseen etäopetukseen siirtymistä. Hallituksen pitäisi hänen mielestään jo lähiaikoina keskustella esimerkiksi nykyistä tiukemmista ravintolarajoituksia. 

– Kyllä oletettavasti ne ravintolarajoitukset ovat valitettavasti yksi keino, josta keskustelua tullaan käymään. Koska nimenomaan niissä illanviettopaikoissa eniten on näitä tartuntoja ollut, hän sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja