Opetusministeri Andersson: "Rajoitusten on kohdistuttava aikuisiin"

Hallitus tiukentaa taas ravintola- ja anniskelurajoituksia, koska koronatilanne pahenee ja kuormitus sairaaloissa yltyy. Opetusministeri Li Andersson (vas.) painottaa, ettei lapsiin ja nuoriin kohdisteta rajoituksia. Kouluissa ei siis olla siirtymässä etäopetukseen.

Opetusministeri Li Anderssonin mukaan etäkoulu olisi haitallista lasten ja nuorten hyvinvoinnille. Koronarajoitukset ovat viimeisen 1,5 vuoden aikana vaikuttaneet monin tavoin nuorten elämään.

– Opetusministerinä haluan korostaa sitä, että rajoitusten on kohdistuttava aikuisiin. Olen erittäin huolissani, miten lapset ja nuoret voivat. Pandemia on ollut pitkä ja se vaikuttaa yhä heidän arkeen, kun kouluissa tulee esimerkiksi karanteenipäätöksiä, Andersson toteaa MTV Uutisille.

– Meidän on aikuisväestön pystyttävä kantamaan vastuuta ja otettava rokotukset, jotta me voidaan turvata lasten turvallinen arki, opetusministeri jatkaa.

Lasten ja nuorten koronatartuntoihin on liittynyt viestintävaikeuksia kouluissa, kun vanhemmat eivät saa kaikista opinahjoista nopeasti tietoa lastensa kouluissa ilmenneistä koronatartunnoista.

Opetusministeri Andersson kannustaa kouluja avoimeen viestintään, kunhan yksityisiä terveystietoja ei paljasteta.

– Ei saa olla mahdollista arvata, kenen terveydestä on kyse, hän sanoo.

Andersson korostaa tilanteen olevan hankala myös kouluille, koska niillä ei ole aina vahvistettua tietoa tartunnoista

– Muuten pitää pyrkiä avoimuuteen, mutta tämä koko ketju vaikuttaa koulujen toimintaan, eli tartuntajäljityksen ketju vaikuttaa myös koulujen tilanteeseen. Koulujen on vaikea viestiä, jos niillä ei ole viranomaisilta vahvistettua viestiä tartunnoista. Emme tietenkään halua tilannetta, että huhupuheiden perusteella koulut viestii.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja