Opettele juomaan riittävästi vettä – näin se onnistuu

"Vesi on vanhin voitehista", sanoo vanha tuttu sananlasku, mutta entä jos vesi ei yksinkertaisesti maistu? Oikeilla vinkeillä kuka tahansa voi ottaa riittävän vedenjuonnin osaksi omia rutiinejaan – oman terveytensä nimissä!

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta on ensisijaisen tärkeää, että vettä tulee nautittua riittävästi. Helteet lisäävät elimistön nestetarvetta, mutta viileämmälläkin kelillä on äärimmäisen tärkeää nauttia suositusten mukaan noin kolme litraa vettä päivässä. Poimi vinkit ja varmista, että nautit päivittäin riittävästi vettä.

Pidä vesipullo kätesi ulottuvilla

Paras tapa nauttia suositeltu päivittäinen vesimäärä on sen juominen vähitellen. Tässä auttaa yllättävän paljon se, että vesipullo on jatkuvasti käsien ulottuvilla – niin töissä, harrastuksissa kuin kotona. Kun pullo tyhjenee, on hyvä ottaa tavaksi täyttää se heti uudelleen.

– Muistuta itseäsi vedenjuonnista työpisteelläsi post it -lapulla. Jos muistilappu ei toimi, käytä herätyskelloa muistuttaaksesi itseäsi juomisesta, ravitsemukseen erikoistunut tohtori Keri Gans vinkkaa.

Myös käsilaukussa on hyvä pitää mukana aina vesipulloa. Pullo on helppo ottaa osaksi käsilaukun perustarvikkeita.

– Pidä käsilaukussasi aina vesipulloa kun olet liikenteessä, Gans neuvoo.

Juo vettä ennen ruokailua

Vuonna 2010 julkaistun tutkimuksen mukaan vedenjuonti ennen ateriaa voi helpottaa jopa karistamaan muutaman ylimääräisen kilon. Ennen ateriaa nautitut vesilasilliset auttavat samalla ottamaan vedenjuonnin osaksi omia rutiineja.

Mausta vesi houkuttelevammaksi

Jos veden maku ei yksinkertaisesti hivele omia makunystyröitä, voi siihen sekoittaa rohkeasti hieman mehutiivistettä. Vaikka tiivisteessä olisi hieman sokeria, on parempi, että vettä tulee nautittua riittävästi – vaikkakin hieman makeutettuna – kuin, että vettä ei tulisi juotua riittävästi.

Pidä vesipäiväkirjaa

Personal trainerit puhuvat ahkeraan ruokapäiväkirjasta, mutta heikon olon syynä voi yhtä lailla olla jatkuva nestevajaus. Pitämällä päiväkirjaa jokaisesta vesipullollisesta voi ottaa selvää, tuleeko päivittäin todella juotua suosituksen mukaisesti noin kolme litraa vettä. Kun oman elintavat on ikuistettu paperille, on omia tapoja myös helpompi muuttaa.

Ujuta vesi rutiineihisi

Kun vedenjuonti on osa päivittäisiä rutiineja, tulee sen juomisesta entistä helpompaa. Laatimalla yksinkertaisia sääntöjä osaksi omaa arkea voi varmistaa sen, että rutiineista tulee pidettyä kiinni. Esimerkiksi jokainen päivä on hyvä aloittaa lasillisella vettä.

– Laita vesilasi valmiiksi sänkysi rinnalle ja juo se ensimmäisenä aamulla, Gans vinkkaa.

Suurin pudottaja -sarjassakin vaalitaan terveitä elämäntapoja:

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja