Opettajan potkut kuohuttavat netissä: Näin ne lutuset saavat terrorisoida

Alppilan yläkoulussa oppilaan ojentamisesta potkut saaneen opettajan tapaus on nostattanut puolustuslauseiden vyöryn sosiaalisessa mediassa.

Esimerkiksi MTV3 Uutisten Facebook-sivuilla käydyssä keskustelussa suurin osa pitää opettajan potkuja suurena vääryytenä.

"Ettäs kehtasivat! Joku toimi, ja yritti laittaa häirikköä ruotuun, niin tässä tulos!? En tykkää. Muilla oppilailla oikeus koulupäivään, ilman riiviöiden häiriköintiä. Jos kehotukset ja käskyt eivät toimi joihinkin, sitten poistettava vaikka väkisin. JOKU ROTI!"

"Kaikki sympatiat opettajalle.. on kyllä käsittämätöntä tämä nykymeno."

"Toivottavasti kyseinen opettaja vie asian oikeuteen, vaatii kunnon korvauksia laittomasta ja täysin perusteettomasta irtisanomisesta/potkuista! Ja työpaikkaansa takaisin, vaan veikkaanpa, ettei tuonne enää halua töihin, vaan etsii muualta opettajanhommia, ja toivottavasti saakin! ---- Ja mitä tulee VANHEMPIIN: Ihan oikeasti, on täysin käsittämätöntä se, että nykypäivänä kotiolot on usealla mitkä on, kotona ei kasvateta, eikä seurata missä omat kersat menee ja tulee milloinkin ja minkälaisessa seurassa liikkuvat, vaan annetaan pentujen elää kuin heinäpellossa. Missä on Kuri? Missä Järjestys? Missä Säännöt? Missä Rakkaus? Missä Huolenpito?"

"Lisää tulta häiriköiden riehumiseen"

Useat keskustelijat näkivät, että nyt tehdyllä päätöksellä opettajilta vietiin kaikki mahdollisuus pitää järjestystä yllä.

"Siis kaikkinainen respekti vietiin juuri, mitä opettajakunnalla oli vielä jäljellä – ei voi kuin hämmästellä. Opettajille tosiaan järjestyksenvalvojan kortti ja satku lisää palkkaa tutkinnosta. Itselle olisi kamala häpeä, jos mun lapsi ei osais käyttäytyä!"

"Itse työskennellyt Helsingissä eri oppilaitoksissa n. 10v ja nähnyt mitä se todellisuus oli n. 5v sitten.. Ei ihme jos ei virkoja saada täytettyä, kun MITÄÄN ei saa tehdä järjestyksen ylläpitämiseksi."

"Kuinka erilainen on ollut ennen kunnioitus omia ja muita vanhempia kohtaan!? Nyt saa kuka tahansa tehdä mitä tahansa, ja kakarat tasan tarkkaan tietävät sen ettei kukaan voi asiaan puuttua."

Moni uskoikin, että potkuihin johtanut tapaus lisää ongelmia koulussa entisestään.

"No, sillä lailla ne lutuset saa terrorisoida ja nuoret nauraa. Ei tule mitään, jos kuria ja opetusrauhaa ei saada kouluihin . Oppilaan olisi pitänyt saada rangaistus eikä opettajan."

"Lisää tulta häiriköiden riehumiseen... niin väärin! Kaikki opettajat ovat jo nyt hurjan varovaisia koska pienikin kurinpitoyritys luokassa kuvataan ja levitetään youtubessa... puhelimet luokan ovella säilöön ja lisää valtaa opettajille. Luulisi opetusviraston ymmärtävän omien suojelun päälle kun opettajia on jo nyt vaikea saada kouluihin!"

"Ja tämä kakara nauraa ja kehuskelee mennessään kuinka hän sai opettajalle potkut. Ja hänen mielestään se varmaan on vielä tosi hienoo. Pelottava on tulevaisuus kun nykypentujen menoa kattelee!"

Adressit.com -sivustolle on tullut kuudessa päivässä jo yli 10 000 allekirjoitusta opettajan työn puolesta vetoavaan adressiin.

Lue myös:

    Uusimmat