Opettaja työntämiskohusta: Ei vaihtoehtoa, oppilas roikkui karmissa kuin hämähäkkimies

Alppilan yläasteen opettaja Antti Korhonen myöntää olevansa huolissaan siitä, että koulussa viime viikolla sattunut välikohtaus voi johtaa hänen potkuihinsa.

– Pelkään että tällainen vääryys toteutuu ja suoranainen oikeusmurha, Korhonen toteaa 45 minuuttia -ohjelman haastattelussa.

Korhonen poisti huutavan ja vastustelevan oppilaan ruokalasta työntämällä hänet ovesta ulos. Koulun rehtori tulkitsi voimakeinot liian rajuiksi ja teki asiasta tutkintapyynnön poliisille.

Korhonen itse kuitenkin kokee, että hänellä ei ollut tilanteessa mitään muuta vaihtoehtoa.

– Tämä oppilas aiheutti vaaraa ja yleistä turvattomuutta. Koitin välttää kaikkea väkivaltaa, mutta oppilas roikkui hämähäkkimiehen lailla ovenkarmeissa.

Hän kertookin toimineensa, jottei välikohtaus olisi roihahtanut enää pahemmaksi.

– Levottomuus tarttuu tuollaisissa tilanteissa nopeasti, vähän niin kuin vankilakapina.

Opetusvirastossa pelätään häirikköoppilaiden häirikkövanhempia

Korhonen korostaa, että Alppilan koulun ruokalassa tapahtuneesta työntämisestä ei aiheutunut oppilaalle minkäänlaista haittaa.

Hän toteaa myös noudattaneensa tilanteessa perusopetuslain sääntöjä. Korhosen mukaan sääntöjä olisi kuitenkin syytä selkeyttää.

– Opettajat eivät itsekään tiedä, mitä he saavat tehdä, oppilaat taas luulevat, että he ovat täysin koskemattomia.

Korhosen mukaan ongelmia aiheuttaa myös se, että opetusvirastossa pelätään häirikköoppilaiden häirikkövanhempia.

Alppilan koulun tapaus kuvattiin myös kännykkäkameralla. Korhosen mukaan tapauksesta julkisuuteen tulleella videolla näkyy vain viimeiset sekunnit, mutta koululla tilanne kesti useita minuutteja.

Korhonen toteaakin, että kouluissa tapahtuu myös kännykkäkamerauhkailua, jossa oppilaat uhkaavat kuvata opettajan toimia. Hänen mukaansa tilanteita saatetaan jopa jossain määrin lavastaa.

– Tiedän tapauksia, että provosoidaan tilanne ja joku sen sitten kuvaa.

Lue myös:

    Uusimmat