Operaatio Pajunkissa pelastaa taas epäonnisia autoilijoita

Tiesitkö, että auton ajotietokoneeseen luottaminen saattaa jättää sinut tien sivuun? Dieselautoilijan voi yllättää pohjoisen pakkasyöt, jolloin kesälaatua tankanneen polttoainejärjestelmä on saattanut jäätyä!

Autoliiton vapaaehtoiset tiepalvelumiehet päivystävät tehostetusti kiirastorstaista 17.4. pääsiäismaanantaihin 21.4.

Autoliiton vapaaehtoisen tiepalvelun Operaatio Pajunkissa järjestetään tänä vuonna 45. kerran peräkkäin. Operaation aikana Autoliiton vapaaehtoiset tiepalvelumiehet ovat tehostetussa valmiudessa lähdössä auttamaan tien päällä pulaan joutuneita.

Matkan keskeytyessä apua saa soittamalla Autoliiton palvelukeskukseen 0200-8080 (1,95 €/min+pvm). Palvelukeskus selvittää puhelun aikana, millaista apua tarvitaan ja tilanteen mukaan soittaja ohjataan joko tiepalvelumiehen tai hinausyrityksen pakeille.

Autoliiton jäsenille on oma palvelumaksuton avustusnumero, joka löytyy jäsenkortista. Molemmista numeroista tilatut palvelut ovat maksullisia ja asiakas sopii niistä aina suoraan palveluntarjoajan kanssa. Autoliiton Plus-jäsenille on oma veloitukseton palvelunumero, josta tilatut palvelut ovat maksuttomia.

Muista tankata

Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen kertoo, että tyypillisimpiä avustustehtäviä Operaatio Pajunkissan aikana ovat olleet polttoaineen loppuminen sekä rengasongelmat.

– Yhä useammassa autossa on ajotietokone, josta näkee lopputankillisella ajettavan kilometrimäärän. Luotto ajotietokoneen laskemaan keskiarvoon saa kuljettajat ajamaan tankin yhä tyhjemmäksi. Välillä tämä johtaa siihen, että polttoaine yksinkertaisesti loppuu kesken matkan, Vesalainen kertoo.

Tarkista renkaat

Myös rengasongelmat ovat yleisiä pääsiäisliikenteessä. Lomalle lähdettäessä autoon kuormataan paljon tavaraa. Tämä tulisi huomioida nostamalla rengaspaineita.

Vesalainen muistuttaakin, että auton käyttöohjekirjasta löytyvät erikseen rengaspaineet tyhjälle ja täyteen kuormatulle autolle. Liian alhaiset rengaspaineet heikentävät auton ominaisuuksia, lisäävät polttoaineenkulutusta ja altistavat rengasrikoille.

Lisäksi on syytä muistaa, että vaikka etelässä on huristeltu kesärenkailla jonkin aikaa, saattavat Lapissa talvirenkaat olla vielä tarpeen.

Dieseliin talvilaatua?

Pohjois-Suomen tiepalvelumiehet ovat aiempina pääsiäisinä raportoineet myös polttoainejärjestelmien jäätymisongelmista, jos dieselautoon on tankattu kesälaatuista polttoainetta.

Lapissa saattaa vielä keväälläkin olla rajuja yöpakkasia, jolloin kesälaatuisella polttoaineella ajavalle dieselauton kuljettajalle on luvassa ongelmia.

– Mikäli lomamatka suuntautuu pääsiäisenä Lappiin, kannattaa dieselautoon tankata vielä talvilaatua, Vesalainen muistuttaa.

Lähde: Cision

Lue myös:

Katso video "Polttoaineen loppuminen on sähkövikoja yleisempää"

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat