Mainos

Ensimmäinen koko kansan sähköauto ei ole välttämättä Tesla – vaan Opel

Opelin mukaan Ampera-e tarjoaa ratkaisun suurimpaan sähköautojen yleistymistä hidastavaan haasteeseen – epävarmuuteen toimintamatkasta.

NEDC-standardin mukaan Ampera-e:llä voi ajaa 400 kilometriä yhdellä latauksella, mikä on enemmän kuin esimerkiksi pahimman kilpailijan, Teslan tulevan Model 3:n 345 kilometriä.

Todellinen toimintamatka poikkeaa luonnollisesti NEDC-standardin arvoista, koska toimintamatkaan vaikuttavat tieolosuhteet, sää, ajotapa ja kuorma. Ampera-e:llä voi Opelin mukaan ajaa tavanomaisissa olosuhteissa helposti yli 300 kilometriä.

Model 3 on Teslan koko kansalle suunnattu malli. Sen hinta asettunee noin 40 000 euron tietämille, mutta sitä, milloin auto saadaan markkinoille, ei tiedä vielä kukaan.

Ampera-e saapuu Eurooppaan jo ensi keväänä, joten se voi hyvinkin olla ensimmäinen sähköauto, jonka kansa todella ottaa omakseen.

– Ampera-e on sähköauto, joka sopii pitkän toimintamatkansa ansiosta jokapäiväiseen käyttöön. Opel osoittaa, että sähköinen liikkuvuus on entistä laajemman asiakaskunnan saavutettavissa innovatiivisen teknologian ansiosta. Opel demokratisoi sähköautoilun Ampera-e:llä, pääjohtaja Karl-Thomas Neumann hehkuttaa tiedotteessa.

Uuden Amperan kiihtyvyys on varsin sporttisella tasolla, vaikkei se tällä saralla Teslan kanssa kilpailekaan. Auto kiihtyy nollasta 50 kilometrin tuntinopeuteen 3,2 sekunnissa ja ohitustilanteissa 80 kilometrin tuntinopeudesta 120:n nopeuteen 4,5 sekunnissa.

Auton huippunopeus on rajoitettu 150 kilometriin tunnissa. Sähkömoottorin suorituskyky on verrannollinen 204 hevosvoiman tehoon.

Auto esitellään yleisölle Pariisin autonäyttelyssä kuun vaihteessa.

Lähde: Opel

***

4:08

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.