Kompakti sähköauto kiitettävällä toimintamatkalla – Onko tässä uusi suosikkimalli?

Opelilla on käynnissä laaja mallistonsa uudistus. Kokonaisuudessaan vuosina 2016-2020 valmistajalta on tulossa markkinoille 29 uutta mallia, ja nyt olemme saaneet esimakua ensi vuonna tulossa olevasta Ampera-e sähköautosta.

Opel esitteli vuonna 2011 sähköllä kulkevan Amperan. Erikoisuutena muihin verrattuna autossa oli generaattorina toimiva polttomoottori, jolla tuotettiin akuille virtaa latauksen loputtua. Tämän vuoksi kyseessä on teknisesti ottaen pistokehybridi eikä sähköauto. Polttomoottorin mukana kantamisen etuna on toimintamatkan lisääminen, mutta haittana painavan tekniikan kantaminen mukana. Ampera on edelleen Opelin mallistossa.

Opel on tuomassa ensi vuonna markkinoille täysin sähköisen Ampera-e sähköauton. Auto jakaa tekniikan viime vuonna Yhdysvalloissa nähdyn Chevrolet Boltin kanssa. Kompaktin tila-auton malliselle sähköautolle luvataan toimintamatkaksi noin 320 kilomeriä, mikä on sähköautojen keskuudessa hyvä suoritus. Tällä hetkellä ylivoimainen markkinajohtaja Nissan Leaf jää noin puoleen tästä toimintamatkasta.

Ampera-e:n akut on sijoitettu auton pohjaan, joten ne eivät heikenny käytettävyyttä tai pienennä tiloja. Lisäksi matala painopiste on edullinen valinta ajettavuuden kannalta. Sisätiloissa hallitsee nykyaikainen tunnelma ja erityisesti älypuhelinten liitettävyyteen on kiinnitetty huomiota. Opelissa uusin järjestelmä kulkee nimellä Opel OnStar.

Ampera-e:n sisarmallin hinta Yhdysvalloissa on noin 30 000 dollaria. Odotamme mielenkiinnolla, mihin Ampera-e:n hinta tulee asettumaan, ja onko siitä seuraavaksi sähköautomarkkinoiden menestyjäksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja