OPEC-maat harkitsevat öljyn tuotannon leikkaamista jopa miljoonalla barrelilla päivässä

OPEC-öljynviejämaat harkitsevat öljyn tuotannon leikkaamista ensi viikolla yli miljoonalla barrelilla päivässä, kertoo Reuters.

OPEC+, johon kuuluu OPEC-maita ja liittolaisia kuten Venäjä, on kieltäytynyt nostamasta tuotantoaan öljyn hinnan alentamiseksi huolimatta suurimpien kuluttajien kuten Yhdysvaltojen painostuksesta maailmantalouden auttamiseksi.

Reutersin mukaan merkittävä tuotannon leikkaus on omiaan suututtamaan Yhdysvallat, joka on painostanut Saudi-Arabiaa jatkamaan pumppaamista, jotta öljyn hinta alenisi entisestään ja Venäjän tulot vähenisivät.

Öljyn hinnat ovat laskeneet jyrkästi viimeisen kuukauden aikana maailmantalouteen liittyvien pelkojen ja Yhdysvaltain dollarin nousun vuoksi.

Analyytikot ja OPEC:n tarkkailijat, kuten UBS ja JP Morgan, ovat viime päivinä sanoneet, että noin miljoonan barrelin leikkaus päivässä voisi olla näköpiirissä ja voisi auttaa pysäyttämään hinnan laskun.

– OPEC+ maiden johto ei voi neuvotella 90 dollarin öljystä, joten he pyrkivät turvaamaan tämän hintarajan, sanoi Stephen Brennock öljymeklari PVM:stä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja