Mainos

OP Ryhmä eroaa Finanssialan keskusliitosta

OP Ryhmä eroaa Finanssialan keskusliitosta (FK) ja hakee Palvelualan työnantajien Paltan jäsenyyttä.   

OP sanoo jatkavansa FK:n kanssa erillisiin sopimuksiin perustuvaa maksuliikenteen yhteistyötä, johon kuuluu myös yhteistä edunvalvontaa. OP sanoo myös jatkavansa Paltan kautta

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n jäsenenä. OP sanoo samalla vahvistavansa omaa edunvalvontaansa.  

FK sanoo tiedotteessaan, että sillä on yhdessä jäsentensä kanssa paras asiantuntemus ajaa finanssialan etuja EU:ssa. FK:n tiedotteen ovat allekirjoittaneet hallituksen puheenjohtaja, Danske Bankin toimitusjohtaja Risto Tornivaara sekä varapuheenjohtajat Ari Kaperi ja Erkki Moisander.

– Täysipainoinen ja laaja-alainen finanssialan edunvalvonta on yksittäiselle toimijalle kuitenkin huomattavan vaativaa, FK:n tiedotteessa sanotaan.

Ei vielä jäsenhakemusta

Osin finanssialan kiistojen taustalla on Sammon finanssileiriin kuuluvan vakuutusyhtiön Ifin kilpailuviranomaiselle jättämä selvityspyyntö, joka koskee OP:n mahdollista määräävän markkina-aseman väärinkäyttämistä.  

OP Ryhmä jäi viime vuoden lopulla toistaiseksi pois FK:n toiminnasta. Samalla OP:n pääjohtaja Reijo Karhinen pidättäytyi toistaiseksi toimimasta FK:n puheenjohtajana. OP on ollut isoin jäsenmaksujen maksaja FK:ssa.  

Palta on hoitanut tähänkin asti finanssialan työmarkkina-asiat. Paltan toimitusjohtaja Riitta Varpe sanoo, että FK:n kanssa ei ole ollut puhetta, että järjestely olisi muuttumassa.

– Pidän hyvin myönteisenä, että OP on kiinnostunut Paltan jäsenyydestä. Työmarkkinamielessä kovin suuresta asiasta ei ole kyse, Varpe sanoo.  

Varpen mukaan OP Ryhmän jäsenyysneuvotteluiden aikataulua ei voi vielä ennakoida, eikä OP ole vielä jättänyt jäsenhakemusta. Paltan hallitus hyväksyy uudet jäsenet. 

Karhinen: Ifin selvityspyyntö nopeutti FK:sta eroamista 

Vakuutusyhtiö Ifin kilpailuviranomaiselle jättämä selvityspyyntö OP Ryhmän toimista nopeutti OP:n eroa Finanssialan keskusliitosta, OP:n pääjohtaja Reijo Karhinen sanoo. 

– Itse asiassa If teki meille ison palveluksen, koska kerroimme jo joulukuussa, että pidättäydymme työskentelemästä FK:n työryhmissä. Ja niinpä pystyimme strategiatyön aikana ottamaan tähän avoimesti kantaa. Olisi ollut varmaan aika kova yllätys, jos olisimme ilman mitään edeltävää keskustelua ilmoittaneet, että vaihdamme FK:sta Paltaan. Sillä tavalla If auttoi meitä nostamaan asian vapaasti pöydälle, Karhinen sanoo. 

Sammon finanssileiriin kuuluvan Ifin selvityspyyntö koskee OP:n mahdollista määräävän markkina-aseman väärinkäyttämistä.

OP Ryhmä jäi selvityspyynnön jälkeen viime vuoden lopulla toistaiseksi pois FK:n toiminnasta. Tänään OP Ryhmä ilmoitti eroavansa FK:sta ja hakevansa Palvelualan työnantajien Paltan jäsenyyttä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.