AKT lopettaa kaiken asioinnin OP:n kanssa – johtajalta sivaltava perustelu

Lakon vaikutukset minuutissa 1:38
Katso minuutissa: Näin poliittiset lakot vaikuttavat

Viikkoja jatkunut vaikea työmarkkinatilanne sai lauantaina uusia kierroksia, kun AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko ilmoitti sosiaalisen median X-palvelussa AKT:n lopettavan kaiken asioinnin OP-ryhmän kanssa.

Ilmoitan raskain mielin, että AKT lopettaa kaiken asioinnin OP-ryhmän kanssa. Kiitos Timo Ritakallio menneistä vuosikymmenistä, Kokon julkaisussa lukee.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n puheenjohtajan yllättävän ilmoituksen taustalla on ilmeisesti Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemen aiempi julkaisu X.ssä.

Kokko jakaa tviittinsä yhteydessä Romakkaniemen julkaisun.

Tänäänkin on hyvä päivä erota SAK:n liiton jäsenyydestä ja liittyä YTK:n jäseneksi. Lakiuudistus tuo pian YTK:lle myös luvan välittää työnhakijoita. Suosittelen jatkossa kaikille yrityksille hakemaan työntekijöitä YTK:n jäsenistä tämän palvelun kautta, Romakkaniemen julkaisussa sanotaan.

Kokko jatkaa seuraavassa julkaisussaan ilmoituksensa perustelemista. 

Timo Ritakallio on OP-ryhmän pääjohtaja ja Keskuskauppakamarin hallituksen puheenjohtaja. Hän antaa ohjeet toimitusjohtajalle, Juho Romakkaniemelle. Meillä ei enää ole mitään syytä jatkaa yhteistyötä OP-ryhmän kanssa.

Poliittiset työtaistelut jatkuvat. Muun muassa AKT, JHL ja Teollisuusliitto ilmoittivat uusista lakoista maaliskuun loppuun. 

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT jatkaa poliittisia lakkoja satamien tavaraliikenteessä 25.3.–1.4.2024. Henkilöliikenne toimii normaalisti.

Teollisuusliitto kertoo jättäneensä ilmoituksen poliittisista lakoista ajalle 25.–31.3.

Tämänhetkisessä työmarkkinajumissa suurin kiista koskee lausuntokierroksella olevaa lakiesitystä, jossa on kyse paikallisen sopimisen laajentamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat