Oona Airolalle parhaan näyttelijän palkinto Göteborgin elokuvajuhlilla

Ohjus-elokuvan Oona Airola sai ohjaajalta tehtävän suorassa lähetyksessä – näyttelijä herkistyi 10:00
Katso video! Oona Airola vieraili hiljattain MTV:n Huomenta Suomessa kertomassa Ohjus-elokuvasta!

Näyttelijä Oona Airola palkittiin pohjoismaiden suurimmilla elokuvajuhlilla.

Oona Airola sai parhaan näyttelijän palkinnon Göteborgin filmifestivaaleilla. Airola palkittiin Miia Tervon ohjaamasta elokuvasta Ohjus.

– Airolan sydäntä lämmittävässä roolityössä on raakaa haavoittuvuutta ja magneettista voimaa, ja hän tasapainoilee taitavasti draaman ja komedian välillä. Roolihahmo on jumiutunut menneen ja tulevan rakkauden, sekavien perhesuhteiden ja ohjuksen välimaastoon. Loistavan roolityön johdosta myös katsojat ovat samassa tilanteessa hänen kanssaan, tuomaristo kertoo perusteluissaan.

– Oona Airola sai tämän vuoden Dragon-palkinnon sydäntä lämmittävästä suorituksesta. Hän tanssii taitavalla tarkkuudella draaman ja komedian välillä Niinan roolissa elokuvassa Ohjus, kirjoitetaan festivaalin virallisella Instagram-sivulla.

Airola jatkaa suomalaisten näyttelijöiden voittokulkua pohjoismaiden suurimmilla elokuvajuhlilla. Aiemmin parhaan näyttelijän palkinnon on voittanut Alma Pöysti vuonna 2023 elokuvasta Neljä pientä aikuista, sekä Seidi Haarla vuonna 2022 elokuvasta Hytti nro 6.

Airolan tähdittämä Ohjus-elokuva sai ensi-iltansa suomessa perjantaina 2. helmikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat