Ohjus-elokuvan Oona Airola sai ohjaajalta tehtävän suorassa lähetyksessä – näyttelijä herkistyi

Ohjus-elokuvan Oona Airola sai ohjaajalta tehtävän suorassa lähetyksessä – näyttelijä herkistyi 10:00
VIDEO: Airola vieraili Huomenta Suomessa 3. helmikuuta. Ohjaaja-käsikirjoittajan videotervehdyksen pääset kuuntelemaan kohdasta 6:10.

Inarijärveen putosi Neuvostoliiton järkälemäinen ohjus vuonna 1984. Vaikka tapahtuneesta on liki neljä vuosikymmentä, etenkin kylmän sodan loppuvaihetta eläneet muistavat tapahtumat kuin eilisen. Nyt tarina on noussut valkokankaalle Ohjus-elokuvan muodossa.

Huomenta Suomessa vieraillut näyttelijä Oona Airola tähdittää Ohjus-elokuvaa, joka on saanut ensi-iltansa Suomessa perjantaina.

Maailmanensi-iltansa Ohjus sai viime viikon lauantaina Göteborgissa.

– Jännitti tosi paljon, miten elokuva otetaan Suomessa vastaan. On tullut kyllä kivoja viestejä ja tosi kiva, että ihmiset ovat löytäneet elokuvan.

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Miia Tervo.

Airola esittää elokuvassa yksinhuoltaja Niinaa, joka toimittajana uppoutuu tutkimaan ohjustapausta ja löytää sitä kautta elämälleen uuden, vahvan suunnan.

Elokuvassa todistetaan Airolan mukaan Niinan kasvutarinaa.

– Niina on luonteeltaan vastuunkantava, vetäytyvä ja pohdiskeleva. Hän on oppinut siihen, ettei hän ole ollut oman elämänsä päähenkilö. Kyseessä on eräänlainen kasvutarina.

Airolalle näytettiin Huomenta Suomen suorassa lähetyksessä videoterveiset ohjaaja-käsikirjoittaja Tervolta. Tervehdyksessä Airolaa pyydettiin lausumaan runo, jonka näyttelijä lausui elokuvan kuvauksissa.

Millainen runo oli kyseessä ja miksi se leikattiin pois elokuvasta? Kuuntele jutun yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat