Mainos

Onnettomuus ruuhkauttaa pääsiäisliikennettä Lahdenväylällä, Etelä-Suomessa liikennemäärät huipussaan juuri nyt: "Liikenteeseen lähtöä kannattaa etelässä odottaa vielä tunti tai pari"

3:51
Pääsiäisliikenne ruuhkauttaa etelän valtaväylät.

Liikennepäivystäjä kertoo MTV:lle, että pääsiäisen menoliikenteen ruuhkaa vastaa tällä hetkellä normaalia arki-iltapäivän ruuhkaa.

Pääsiäisen menoliikenne on täydessä vauhdissa kiirastorstaina iltapäivällä. Tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä Jarno Nyholmin mukaan tilanne on tällä hetkellä pahin Lahdenväylällä.

– Ennen Korson liittymää tapahtunut onnettomuus sekä normaalia suurempi liikennemäärä ruuhkauttavat siellä menoliikennettä, Nyholm kertoo.

– Juuri nyt Honkanummen korkeuksilla liikenne matelee noin 20 kilometriä tunnissa -vauhdilla. Jonon pää alkaa sieltä, mutta vastaavasti jo Keravan kohdalla nopeudet ovat normaaleja kesänopeuksia. Keskinopeus siinä kohtaa Lahdenväylää on noin 119 kilometriä tunnissa.

Liikennepäivystäjän mukaan Etelä-Suomen pääteillä liikennemäärät ovat tällä hetkellä huipussaan.

– Se vastaa normaalia arki-iltapäivän ruuhkaa. Liikenne alkoi lisääntyä puolenpäivän jälkeen, joten se jakautuu pitkälle aikavälille.

Jarno Nyholmin mukaan liikenne sujuu pääväylillä tällä hetkellä hyvin, eikä sumppuja ole syntynyt.

– Liikennemäärät alkavat pikkuhiljaa pudota. Valoisaahan riittää vielä pitkään ja ajokeli on hyvä. Jos mahdollista, liikenteeseen lähtöä kannattaa etelässä odottaa vielä tunti tai pari, liikennepäivystäjä vinkkaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja