Onnettomuus ruuhkauttaa pääsiäisliikennettä Lahdenväylällä, Etelä-Suomessa liikennemäärät huipussaan juuri nyt: "Liikenteeseen lähtöä kannattaa etelässä odottaa vielä tunti tai pari"

Liikennepäivystäjä kertoo MTV:lle, että pääsiäisen menoliikenteen ruuhkaa vastaa tällä hetkellä normaalia arki-iltapäivän ruuhkaa.

Pääsiäisen menoliikenne on täydessä vauhdissa kiirastorstaina iltapäivällä. Tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä Jarno Nyholmin mukaan tilanne on tällä hetkellä pahin Lahdenväylällä.

– Ennen Korson liittymää tapahtunut onnettomuus sekä normaalia suurempi liikennemäärä ruuhkauttavat siellä menoliikennettä, Nyholm kertoo.

– Juuri nyt Honkanummen korkeuksilla liikenne matelee noin 20 kilometriä tunnissa -vauhdilla. Jonon pää alkaa sieltä, mutta vastaavasti jo Keravan kohdalla nopeudet ovat normaaleja kesänopeuksia. Keskinopeus siinä kohtaa Lahdenväylää on noin 119 kilometriä tunnissa.

Liikennepäivystäjän mukaan Etelä-Suomen pääteillä liikennemäärät ovat tällä hetkellä huipussaan.

– Se vastaa normaalia arki-iltapäivän ruuhkaa. Liikenne alkoi lisääntyä puolenpäivän jälkeen, joten se jakautuu pitkälle aikavälille.

Jarno Nyholmin mukaan liikenne sujuu pääväylillä tällä hetkellä hyvin, eikä sumppuja ole syntynyt.

– Liikennemäärät alkavat pikkuhiljaa pudota. Valoisaahan riittää vielä pitkään ja ajokeli on hyvä. Jos mahdollista, liikenteeseen lähtöä kannattaa etelässä odottaa vielä tunti tai pari, liikennepäivystäjä vinkkaa.

Lue myös:

    Uusimmat