Pääsiäisen menoliikenne sujui rauhallisesti – etätyömahdollisuudet helpottivat ruuhkahuippuja

Tällaisilla laitteilla liikennettä seurataan Suomen teillä 2:23
Katso videolta, miten liikennettä seurataan Helsingin tieliikennekeskuksessa.

Pääsiäisen menoliikenne soljui sujuvasti ja pääosin poutasäässä. 

MTV Uutiset seurasi pääsiäisen menoliikenteen sujumista tässä artikkelissa kiirastorstaina.

Etätyömahdollisuuksien laajeneminen helpotti juhlapyhien liikenteen ruuhkahuippuja. Näin arvioi Fintrafficin Helsingin tieliikennekeskuksen liikennekeskuspäällikkö Kari Tarkki torstaina.

Liikenne vilkastui alkuiltapäivästä lähtien pääkaupunkiseudun ulosmenoväylillä, mutta pahemmilta ruuhkilta vältyttiin.

Tarkki huomauttaa etätöiden mahdollistaneen sen, että mökkimatkalle saatetaan lähteä jo päivää aikaisemmin, kun torstain työpäivän voi tehdä etänä.

– Liikennemäärä pääsiäisviikon aikana saattaa olla sama, mutta se jakautuu tasaisemmin eri päiville.

Poliisi on tehnyt kiirastorstain menoliikenteestä tavanomaista tarkempaa seurantaa. 

Viiden jälkeen -ohjelman vieraillessa Fintrafficin tieliikennekeskuksessa Helsingissä kiirastorstaina iltapäiväneljän aikaan kortti oli lähtenyt hyllylle jo reilulta parilta kymmeneltä törttöilijältä. Osa heistä oli Kallion mukaan juuri tyhmiä ohituksia tehneitä.

Tilanne liikenteessä

17.26: Liikenne soljuu ympäri Suomen sujuvasti. Pääväylillä ei ole isoja liikenneonnettomuuksia. Finntrafficin mukaan pääsiäisliikenne on sujuvaa myös rautateillä, sillä 95 % kaukojunista matkaavat aikataulussa.

Kruunypyyssä tie 7550 on suljettu liikenteeltä onnettomuuden vuoksi, välillä Kortjärvi - Terjärv. Onnettomuuspaikan pelastus- ja raivaustyöt ovat käynnissä. 

12.52: Pääsiäisen menoliikenne on alkanut rauhallisesti. Kello kahdentoista jälkeen kaikki pääväylät vetivät hyvin ja liikenne oli sujuvaa. Menoliikenteen odotetaan vilkastuvan vähitellen iltapäivällä. Eniten liikennettä on kello 13–19, ja vilkkaimmillaan liikenne on neljän aikoihin, jolloin menoliikenteeseen sekoittuu työmatkaliikennettä.

Aamupäivällä liikenne monilla väylillä oli jopa normaalipäivää rauhallisempaa, koska teiltä puuttuvat pääsiäisen menoliikenteen sujuvoittamiseksi esimerkiksi lakaisukoneet ja tienpaikkaajat.

Pitkänäperjantainakin on ruuhkaa

Menoliikennettä on runsaasti myös pitkänäperjantaina kello 9–14 ja pohjoisessa vielä myöhemminkin.

Autojen ajoittaista jonoutumista saattaa Fintrafficin mukaan esiintyä etenkin pääkaupunkiseudun ulosmenoteillä sekä valtateillä 4, 5 ja 9 aina Jyväskylän ja Mikkelin korkeuksille saakka.

– Pääsiäisliikenne on perinteisesti maanteillämme sitä vilkkainta aikaa, kun pyhien aikana suunnataan viettämään lomaa esimerkiksi mökkimaisemiin tai pohjoisen rinteille. Talvilomaliikenteeseen verrattuna liikennettä on nyt selkeästi enemmän, sillä lomille lähdetään pääsiäisenä kaikki samanaikaisesti. Ajoittaiseen jonoutumiseen onkin syytä varautua, kertoo Tarkki Fintrafficin tieliikenteenohjauksesta tiedotteessa.

Kesärenkaat vai ei? Tärpit pääsiäisliikenteeseen 4:16
Kesärenkaat vai ei? Vuonna 2021 Traficomin johtava asiantuntija Jussi Pohjonen antoi tärppinsä pääsiäisliikenteeseen.

Alla keliin sopivat renkaat

Viranomaiset ja Liikenneturva muistuttavat autoilijoita riittävistä turvaväleistä ja siitä, että matkan aikana täytyy keskittyä vain ajamiseen. Kuljettajan ei siis pidä viestitellä tai esimerkiksi kurotella puhelinta ajon aikana. Tärkeää on myös varata ajomatkaan riittävästi aikaa.

Ennen matkaa kannattaa myös tarkistaa, että tuulilasinpesunestettä on säiliössä riittävästi ja rengaspaineet kunnossa ja että ajopelin alla ovat keliin sopivat renkaat.

Lomailijan kannattaa myös ladata ja ottaa käyttöön 112 Suomi -mobiilisovellus puhelimeensa hätä- ja ongelmatilanteiden varalle.

Lue myös:

    Uusimmat