Pääsiäisliikenteessä toistaiseksi rauhallista – matkaajia vaikuttaa olevan liikkeellä tavallista pääsiäistä vähemmän

Pääsiäissunnuntain liikenne on toistaiseksi sujunut varsin rauhallisesti, kerrottiin Fintrafficin Tampereen tieliikennekeskuksesta puoli kuuden aikoihin alkuillasta.

Liikennepäivystäjä Ossi Riikosen mukaan liikennettä on enemmän kuin normaalina sunnuntaina, mutta varsinainen pääsiäisen paluuliikenne ei vaikuta vielä käynnistyneen.

–  Ainakin tässä Tampereen ympäristössä on ollut paikallisliikennettä suurimmaksi osaksi.

Paluuliikenne jakaantuu sunnuntaille ja maanantaille, eikä kummallekaan päivälle ole odotettavissa ruuhkia, Riikonen arvioi. Maanantaina tien päällä riittänee pääsiäismatkaajia puolestapäivästä iltaan asti.

Riikonen sanoo pääsiäisen menoliikennettä olleen torstaina "yllättävän paljon", mutta kuitenkin vähemmän kuin yleensä pääsiäisinä.

–  Kyllä rajoitukset sikäli purevat, että osa porukasta ei ole lähtenyt mihinkään.

Esimerkiksi Tampereen ohi menevää pääsiäisen menoliikennettä on ollut noin 20 prosenttia vähemmän kuin kaksi vuotta sitten. Valtakunnallisia lukuja ei vielä ole tiedossa.

Vilkkainta pääsiäisliikenne on Kolmos-, Nelos- ja Viitostiellä.

Pääsiäisen menoliikenteessä ruuhkaa syntyi ainoastaan torstaina Tampereella sattuneiden kahden onnettomuuden seurauksena, joiden jälkeen liikenne ohjattiin kiertotielle muutamaksi tunniksi.

4:39
Lapin hiihtokeskukset pullistelevat väkeä tänä pääsiäisenä – katso MTV:n raportti Rukalta.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja