Onnettaren lellikki Kirsi, 49, ei pysy laskussa voitoistaan – konkarivoittaja jakaa nyt vinkkinsä Facebook-arvontoihin

Näin suomalaiset lottovoittajat neuvoisivat muita 1:08
Mitä kannattaa tehdä, jos jättipotti osuu kohdalle? Näin suomalaiset lottovoittajat neuvoisivat muita.

Kirsi Kataja-Rahko innostui arvonnoista jo teini-ikäisenä ja huomasi onnettaren myös olevan hänen puolellaan. Nyt voittoja on kertynyt jo niin paljon, ettei Kirsi pysy enää laskuissa.

Aurinkoisena huhtikuun tiistaina Kirsi Kataja-Rahko viettää 49-vuotissyntymäpäiväänsä. Hän odottaa lähettiä, jonka on tarkoitus kiikuttaa helsinkiläistyneelle naiselle Suunto-merkkinen urheilukello. Kirsi ei ole maksanut sopivasti syntymäpäiväksi saapuvasta kellosta penniäkään. Hän voitti sen Facebook-arvonnasta.

Facebook-arvonnasta Kirsi voitti vastikään myös muistipelikortit. Niiden kanssa hän aikoo pelata Pohjanmaalla asuvien sukulaislastensa kanssa, nyt kun Uudenmaan rajat avautuivat ja sallivat jälleen matkustamisen kotiseudulle.

Onni suosi jo teini-ikäisenä

Kyseessä ei ole tosiaankaan ensimmäinen kerta, kun onnetar on Kirsin puolella. Jo teini-ikäisenä pohjanmaalaistyttönä Kirsi innostui arpajaisista ja huomasi, että häntä myös onnisti niissä. Hän täytti Suosikin ja muiden vastaan tulevien lehtien kuponkiarvontoja, ja voitti niistä Mic Macin tuotteita ja hiustenhoitopaketteja.

Kirsi muistaa, kun kävi nuorena kesäisin pääkaupungissa Linnanmäellä huvittelemassa. Aina osallistuessaan huvipuiston arvontoihin, hän voitti. Edelleen aikuisena Kirsi menee silloin tällöin Linnanmäelle voittaakseen arpajaisissa nallen, jonka antaa sisarustensa lapsille. Kirsin tuuri keskittyy arpoihin ja arvontoihin. Rahapeleistä, kuten Kenosta, saadut voittosummat ovat olleet pieniä.

Kirsin vinkit Facebook- ja nettiarvontoihin:

  • osallistu vain arvontoihin, joissa on vähän kysymyksiä – yleensä kysytään vain sähköposti ja nimi
  • älä anna puhelinnumeroasi kuin luotettavalle toimijalle
  • tägää arvontaan ystäväsi nimi – osuessaan voitto kaksinkertaistuu, jos ystävä käy tykkäämässä kommentista
  • osallistu – jos ei yritä, ei voi voittaa

Innostus tuuripeleihin ei ole laantunut aikuisiällä – päinvastoin. Someaikakaudella erilaisiin arvontoihin on entistä helpompi osallistua. Itsekseen asuva ja lapseton Kirsi luonnehtii nettiä yksinäisen ihmisen kaveriksi ja arvontoihin osallistumista yhdeksi harrastuksistaan. Ja voitokas harrastus se onkin: Kirsi ei enää pysy laskuissa, kuinka monet arvonnat on voittanut.

Voitoista saatu hyvä kiertoon

Ihan kaikkiin arvontoihin Kirsi ei kuitenkaan osallistu. Arpavoiton pitää olla sellainen, joka miellyttää ja on tarpeellinen – joko Kirsille itselleen tai hänen läheisilleen. Helsingin kantakaupungissa asuva nainen ei bensalahjakorteilla tai autonkorjausseteillä itse mitään tee, mutta sen sijaan eräs ystävä olisi voitosta varmasti innoissaan. Kirsi päätti osallistua arvontaan.

Välillä arpaonni suosii liikaakin, eikä kaikille voittotavaroille ole käyttöä. Kerran Kirsi voitti Synsamin arvonnasta kahdet aidot Ray-Ban-aurinkolasit. Toiset hän lupasi ystävättärelleen, joka kävi netissä valitsemassa mieluisensa mallin, jonka Kirsi sitten lunasti.

Joskus arpajaispalkinnosta saa Kirsin tai hänen läheistensä sijaan nauttia joku tuntematon. Espanjassa lomaillessaan Kirsi törmäsi ruokakaupassa arvontaan, jossa palkintona oli lasten potkulauta. Espanjantaitoinen ystävä täytti kupongin Kirsin nimellä mutta omalla puhelinnumerollaan. Suomeen palattuaan Kirsi sai soiton ystävältään. Kirsi oli voittanut potkulaudan. Hän pyysi ystäväänsä viemään palkinnon lastenkotiin.

– On hyvä antaa aina hyvää eteenpäin, se tulee hyvänä takaisin, Kirsi sanoo.

Elämä ei ole täydellistä arpaonnesta huolimatta

Toisinaan Kirsi huomaa onnensa herättävän kateutta. Hän ymmärtää sen, mutta muistuttaa, ettei elämä ole välttämättä täydellistä näennäisestä onnesta huolimatta.

– Joillakin voi olla ihana perhe ja omakotitalo, ja minulle voi tulla kaipuu mutta ei kateus.

Kirsi näkee, että arpajaisvoitot tuovat iloa hänen elämäänsä. Mutta välillä ilo kiitollisuudella vastaanotetusta voitosta viedään. Näin kävi hiljattain – käsillä oleva koronakriisi kun ei katso arpaonnea.

Kirsin oli tarkoitus juhlistaa ystävänsä 40-vuotispäivää Seinäjoella, jonne sijaitsevaan hotelliin onnettaren suosikki oli voittanut ilmaisen yöpymisen samana iltana, jolloin majapaikassa esiintyi ruotsalainen diskobändi. Kaikki suunniteltu peruuntui koronaviruspandemian aiheuttamien poikkeustoimien vuoksi.

Parhaat palkinnot ovat jaettavia

Kirsi ei muista yhtään palkintoa, joka ei olisi häntä miellyttänyt. Paras voitto oli liput Ilkka Alangon keikalle Helsingissä sijaitsevaan yökerhoon. Erään radiokanavan kautta arvontaan osallistunut Kirsi sai soiton voitostaan vain pari tuntia ennen loppuunmyydyn keikan alkamista. Mukaan sai ottaa ystävän.

– Se oli kiva kokemus. Siitä palkinnosta sai nauttia pitkälle sinä päivänä.

Ylipäätään mieleen jäävät eniten palkinnot, jotka Kirsi on voinut jakaa jonkun kanssa. Kerran hän voitti kilon ilmaisia irtoherkkuja. Yksin elävälle kilo makeisia on melko paljon, mutta lasten- ja nuorten turvakodissa työskentelevä ystävä ilahtui, kun Kirsi antoi palkintonsa heille. Sosiaalityöntekijöiden kiitokset ovat painuneet muistiin.

Voitto on aina yhtä iloinen yllätys

Voittoja voiton perään. Kuulostaa mukavalta, mutta voiko huumaan turtua?

– Ei, koska siinä menee aina sen verran väliä, Kirsi vastaa.

Yleensä voitto pamahtaa hänen kohdalleen noin vajaan kuukauden välein. Sinä aikana voittaminen on unohtunut arjen alle, hukkunut harrastuksiin, kuten käsitöihin ja taiteeseen. Huuma palaa, kun Kirsi saa jälleen tunnustuksen arpaonnestaan.

– Ja sitten se on aina yhtä iloinen yllätys.

Entä mikä on Kirsin onnen salaisuus? Onko hänellä pitkälle hioutunut taktiikka vai olivatko tähdet vain oikeassa asennossa hänen syntyessään?

– Se on ihan tuuria, Kirsi toteaa.

Mutta voittaa ei voi, jos ei edes yritä. Jos Kirsi ei olisi osallistunut Facebook-arvontaan, ei hän nyt odottaisi urheilukelloa saapuvaksi, jotta voi pukea sen ranteeseensa ja lähteä lenkille kevätaurinkoon.

Lue myös:

    Uusimmat