"Onneksi en ollut valinnut Mikki Hiiri -kalsareita" – poliisi joutui riisuuntumaan erikoista tehtävää varten Pielavedellä, luontokappale kiitti pelastajiaan

2:50
Katso erikoinen pelastusoperaatio yläpuolelta. Video: Itä-Suomen poliisi.

Itä-Suomen poliisilaitoksen poliisit Ville ja Eeri saivat yllättävän hälytystehtävän Pielavedellä, kun kansalainen ilmoitti Pielaveden Kirkkosaaren Tenhulammella katsikaan juuttunesta luontokappaleesta.

Katiskaan ei ollut suinkaan jäänyt kiinni kalaa, vaan joutsen, joka oli takertunut kiinni katiskan naruihin.

– Menimme paikalle ja huomasimme väsyneen eläimen, joka veti perässään katiskaa ja vedellä täyttynyttä katiskan kellutinta. Meillä oli vaihtoehdot joko lopettaa joutsen tai sitten kahlata sen luokse ja auttaa irti naruista, Itä-Suomen poliisilaitoksen poliisit kertovat Facebookissa.

Poliisit saivat lisäohjeita kainuulaiselta konstaapelilta, joka antoi selkeät neuvot linnun pelastamiseen.

– Riisuin haalarin, suojaliivit ja ajattelin, että onneksi en ollut valinnut Mikki Hiiri -kalsareita aamulla töihin lähtiessäni. Kahlasin linnun luokse. Huomasin, että sininen naru oli kietoutunut molempien siipien ja kaulan ympäri. Huomasin myös, että lintu oli lopen uupunut. Oli varmaan kamppaillut jo tovin, lintua pelastamaan lähtenyt Ville kertoo.

Onnellinen loppu liikutti poliiseja

Operaatio päättyi lopulta onnellisesti. Kiitos siitä kuuluu partiokaveri Eerille, jonka taskusta löytyi veitsi, jolla parivaljakko sai katkaistua narut linnun ympäriltä.

– Ensimmäinen huuto, minkä lintu päästi kuulosti korvaani 'thank you' -huudahdukselta. Se tosin ei tallentunut videolle, mutta huikealta se kuulosti.

Poliisit kertovat olleensa iloisia siitä, että linnun elämä sai jatkua.

– Onneksi tällanen loppu tällä kertaa. Sitä on tullut virkauralla niin monta eläintä lopetettua, että olin lopen iloinen tästä pelastautumisesta. Sitkeä kaveri sai uuden mahdollisuuden.

Katso video operaatiosta yläpuolelta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja