Onko Venäjä romanialaisten hävittäjän ja helikopterin putoamisen takana? Entinen tiedustelupäällikkö: "Aikamoinen sattuma"

Onko Venäjä romanialaisten hävittäjän ja helikopterin putoamisen takana - tätä mieltä entinen tiedustelupäällikkö on: ’’ Aikamoinen sattuma, että nämä tapahtuisivat yhtä aikaa’’ 1:34

Romanian ilmavoimien helikopteri putosi maahan, kun se oli lähtenyt etsimään tutkakuvista kadonnutta hävittäjää. Turmassa kuoli yhteensä kahdeksan ihmistä.

Keskiviikkoiltana Romanian ilmavoimien MiG 21 LanceR -hävittäjä menetti radioyhteytensä ja katosi tutkakuvista Mustallamerellä. Romania lähetti sotilashelikopterin etsimään hävittäjää ja sen lentäjää.

Myös IAR 330-Puma -mallinen sotilashelikopteri putosi maahan.

– Jos molemmat (hävittäjä ja pelastushelikopteri) häviävät, niin ihan normaalina teknisenä vikana tai vahinkona se olisi aikamoinen sattuma, että nämä tapahtuisivat yhtä aikaa, sanoo kenraalimajuri evp Pekka Toveri.

On väläytelty että, olisiko Venäjän sotatoimilla Ukrainassa tekemistä lentoturman kanssa. Lentoturman tutkinta on kesken.

Romanian viranomaisten mukaan helikopterilentäjä oli pyytänyt lennonjohdolta lupaa palata takaisin tukikohtaan. Syynä oli huono sää.

Myöhemmin keskiviikkona myös hävittäjä löydettiin tuhoutuneena läheltä Romanian Cogealacia, kertoi Romanian puolustusministeriö uutistoimisto Al Jazeeralle. Turmissa menehtyi yhteensä kahdeksan ihmistä.

Romania kuuluu sotilasliitto Natoon. Mitä Nato aikoo tehdä, jos Venäjä onkin lentoturman takana?

Katso Toverin arvio sivuston alussa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat