Mainos

Onko tässä Suomen hulluin vienti-idea? Suomalaisfirma valmistaa sporttitrikoita kilpakameleille

7:55

"Pakko oli aloittaa, kun tuli luvattua", kerrotaan kilpakamelien juoksuasuja valmistavasta firmasta. Suomalaiset uskovat, että eksoottisen lajin markkinat ovat suuret. Seuraavaksi aiotaan panostaa arabihevosiin. 

Tamperelainen Lymed on valmistanut parikymmenen vuoden ajan ihmisille lääkinnällisteknisiä tukivaatteita, esimerkiksi tukisukkia tai vaatteita palovammapotilaiden arpihoitoihin. Lisäksi vaatteita tehdään potilaille, joilla on todettu neurologisia toimintahäiriöitä.

Markkinat eivät kuitenkaan rajoitu yksinomaan ihmisiin, vaan vaatteita valmistetaan myös eläimille. 

– Kaikki mitä teemme perustuu paineisiin ja paineen eri tasoihin. Niillä on erilaisia vaikutuksia sekä ihmiseen että eläimiin, kertoo Lymedin toimitusjohtaja Teija Toikka.

Kohderyhmänä kilpakamelit

– Eräs arabi kysyi, miksi ette tee näitä tukivaatteita myös kameleille. Vastaus oli mikä ettei. Pakko oli aloittaa, kun tuli luvattua.

Tukivaate voi Toikan mukaan rauhoittaa kilpakameleita ennen kilpailuja.

– Kilpailun jälkeen se vaikuttaa aineenvaihdunnan toimintaan. Se ehkäisee myös vammoja, kun juostaan kovaa ja treenataan.

Kamelinvaatteiden viennin suhteen toimintaa ollaan Toikan mukaan vasta aloittelemassa. Lymed kuitenkin uskoo, että eksoottisen lajin tiimoilla on olemassa isot markkinat.

– Kameliravit ovat iso laji Lähi-idässä. Lisäksi kameliraveja järjestetään Australiassa ja jopa Englannissa.

Seuraavaksi yritys aikoo kohdistaa markkinointiaan arabihevosiin. Toikka kannustaa suomalaisyrityksiä kokeilemaan ideoitaan rohkeasti uusilla markkinoilla.

– Pitää mennä sinne, olla paikalla, luoda verkostot, tietää ja tuntea mitä myyt.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.