Mainos

Onko suhde väljähtynyt? Näin rakastut kumppaniisi uudelleen!

Rakkauden löytäminen uudelleen vaatii hiukan omaa ja yhteistä aikaa sekä kuuntelua ja keskustelua.

Lähes jokaisessa suhteessa mennään jossain vaiheessa sen rajan yli, jolloin kipinä hiipuu ja kumppani alkaa tuntua enemmänkin kaverilta. Suhteen kanssa ei pidä kuitenkaan luovuttaa, päinvastoin!

– Suhteet muuttuvat väljähtäneiksi tavallisesti siksi, koska pariskunta välttelee aiheen kohtaamista, kertoo New Yorkissa toimiva psykoterapeutti Franklin PorterWomen's Health -julkaisussa.

Monien parisuhdeasiantuntijoiden mukaan rakastuminen on tietoinen teko, joten siihen voi myös itse omilla teoillaan vaikuttaa. Ja kipinän uudelleen löytämiseksi on montakin asiaa, jotka kumppanin kanssa voi yhteisymmärryksessä tehdä!

Tee jotain ilman kumppaniasi

– Kun kaksi ihmisitä tuntevat, että heidän suhteensa on hiipunut, voi tuntua siltä, että he ovat kasvaneet erilleen. Usein ongelma on kuitenkin se, että he ovat epäonnistuneet erilleen kasvamisessa, selittää seksi- ja suhdeterapeutti Stephen Snyder.

Asiantuntijan mukaan ensimmäisen kerran rakastuminen lähtee siitä ideasta, että pääsee tutustumaan täysin uuteen ja erilaiseen ihmiseen. Kumppani voikin pitkän suhteen jälkeen nähdä toisen taas uudessa valossa, kun hän aloittaa toteuttamaan pitkäaikaista haavettaan.

– Se voi parantaa suhdetta, kun toteutat intohimoasi, josta kumppanisi ei ole ollenkaan kiinnostunut, Snyder sanoo.

Unelmiesi valokuvauskurssille, kuntosalille tai matkalle kannattaakin lähteä yksin tai ottaa ystävä kumppanin sijaan mukaan.

Lähtekää matkalle yhdessä

– Ei ole mitään sellaista niin kuin loma, joka tuo etäisyyttä töihin, perheeseen ja jokapäiväiseen stressiin, ja tuo pariskuntia yhteen, Porter kertoo.

Uudet kokemukset ja seikkailut tai seurustelun alkuaikojen tärkeisiin paikkoihin tehdyt retket voivat toimia hyvinä muistutuksina siitä, miksi toiseen rakastuikaan alun perin. Jo viikonloppureissu voi tehdä ihmeitä –myös seksielämälle.

Jätä työt työpaikalle

Työsähköpostien tarkistaminen ruokapöydässä tai sängyssä ei tee hyvää edes omalle mielenterveydelle, saati sitten suhteelle. Työn ja kodin välille kannattaa vetää selkeä raja. Toki kumppanille voi valittaa ajoittain ikävästä pomosta tai töissä sattuneista asioista, mutta valittamisen ei pitäisi olla ainoa keskustelunaihe.

– Osa energiastasi on silloin jossain muualla, Porter sanoo.

Pöydässä kannattaa keskustella mieluummin sellaisista asioista, joista molemmat osapuolet ovat kiinnostuneita.

Matkalle kannattaa lähteä arkea pakoon ja seikkailemaan sen paremman puoliskon kanssa.

Panosta kuunteluun

Ei liene yllätys, että yksi tärkeimmistä keinoista rakkauden uudelleensytyttämiseen on kuunteleminen. Erilaisista keskustelutaktiikoista voi olla hyötyä.

– Yksi puhuu, toinen vain kuuntelee. Kuuntelijana pyri lopettamaan omien vastauksien muodostaminen niin hyvin kuin vain voit, sen sijaan vain kuuntele.

Vaikka tällaiseen keskusteluun saattaa olla aluksi vaikea tottua, se todella voi vahvistaa parin kommunikaatiota ja suhdetta.

Kiinnitä enemmän huomiota kumppaniisi

Kumppanin saattaa nähdä joka päivä, mutta katsooko häntä todella? Huomion kiinnittäminen ja keskittäminen voi auttaa rakastumisessa.

– Kumppanin huomioiminen, hänen ulkonäkönsä kehuminen tai satunnaiset arvostusta osoittavat teot saavat toisen tuntumaan paljon viehättävämmältä ja haluttavammalta, Porter kertoo.

Deittailun alkuajoista tutut pikkutuhmat tekstiviestit ja pitkät katseet kannattaa siis pyrkiä tuomaan takaisin!

Sopikaa, että voitte olla eri mieltä

– Toinen tapa korostaa suhteen osapuolien eri identiteettejä on olla täysin eri mieltä jostain asiasta, kertoo Snyder.

Intuitio varmasti ensin ehdottaa, ettei tällaisesta asiasta voi olla apua. Kuitenkin erimielisyydet osoittavat, että pariskunnan osapuolet ovat erillisiä henkilöitä ja heillä on omat ajatuksensa asioista. Se auttaa huomioimaan toisen paremmin.

– Tällainen prosessi pakottaa ajattelemaan pariskuntana, kun pitää huolta, että molempien tarpeet otetaan huomioon, Snyder jatkaa.

Järjestäkää treffi-ilta

Välillä kaikki, mitä tarvitaan suhteen piristämiseksi, on yhteistä, kahdenkeskistä aikaa. Porterin mukaan treffeistä voi tehdä vielä hauskempia, jos molemmat osapuolet suunnittelevat yhteisen illan vuorollaan. Näin molemmat pääsevät nauttimaan yllätyksistä ja suunnittelemaan niitä toiselle.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.