Onko sillä väliä, kumpi tekee aloitteen? Deittisovellus analysoi onnistuneita parisuhteita

Vanhanaikainen ajatus siitä, että miehen pitäisi tehdä aloite, kannattaa nyt viimeistään unohtaa. Kysely paljasti syyn, miksi naisen itse asiassa kannattaakin tehdä ensimmäinen peliliike.

Onko sillä todella väliä, kumpi tekee ensimmäisen aloitteen? Moni kokee, että miehen pitäisi ehdottomasti tehdä aloite, mutta nykyaikana ei ole lainkaan kummallista, että nainen ilmaisee kiinnostuksensa ensin.

The League -deittisovelluksen teettämän analyysin mukaan naisen tekemää aloitetta ei todellakaan sovi aliarvioida.

Selvityksessä analysoitiin sataa onnistunutta parisuhdetta, jotka olivat syntyneet sovelluksen kautta. Pariskunnat olivat seurustelleet yli vuoden. Kävi ilmi, että jopa yksi kolmesta onnistuneesta heteroparisuhteesta oli saanut alkunsa naisen lähetettyä ensin viestin miehelle.

"Miehet harvoin tavoittelevat naisia, jos he eivät saa mitään signaalia kiinnostuksesta"

Deittailuasiantuntija Madeleine Masonin mukaan naiset kyllä tekevät aloitteita sovelluksen ulkopuolellakin, mutta kenties niin alitajuisesti, etteivät huomaa sitä itsekään.

– Miehet harvoin tavoittelevat naisia, jos he eivät saa mitään signaalia kiinnostuksesta, olipa se sitten hymy, nyökkäys, hiusten heilautus, Mason perusteli Independentille.

Mason uskoo, että käytösmalli löytyy jo DNA:sta, ja on samanlainen eri yhteisöissä. Niinpä hän uskoo, että se näkyy myös deittisovelluksissa.

Keskimäärin 34 viestiä deittisovelluksen kautta ennen numeroiden vaihtoa

Analyysi paljasti, että onnistuneissa parisuhteissa ikäero oli keskimäärin kolme vuotta. Lisäksi yli 80 prosentilla analyysin pareista oli samantasoinen koulutus.

Pariskunnat olivat viestitelleet toisilleen keskimäärin 34 viestin verran deittisovelluksen kautta ennen numeroiden vaihtoa. He siis tutustuivat toisiinsa hieman paremmin kuin muut parit, jotka lähettelivät vain noin kymmenen viestiä ennen numeroiden vaihtoa. 

"Matcheja" heillä oli ollut noin 84 ennen kuin he löysivät nykyisen kumppaninsa.

Lähde: Independent

***

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja