Mainos

Onko seksin harrastaminen liikkuvassa autossa kielletty? Älä unohda "sidontaa"!

Kysy liikenneturvallisuudesta -sarjassamme lukijoiden kysymyksiin vastaavat liikenneturvallisuuden asiantuntijat joka perjantai. Lähetä kysymyksesi osoitteeseen autot(a)mtv.fi.

Vastaajana Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen.

Kysymys: Onko seksin harrastaminen liikkuvassa autossa kielletty? Kuljettajan ja matkustajan tai pelkästään matkustajien kesken?

Vastaus: Liikenteessä kuljettajalta vaaditaan erityistä tarkkaavaisuutta. Mikäli tarkkaavaisuus herpaantuu jonkin häiriötekijän johdosta, ajaminen ei ole enää turvallista.

Tarkkaavaisuus voi herpaantua karkeasti kolmella eri tasolla:

 1. Katse harhailee pois tiestä ja edessä olevista liikennetilanteista.
 2. Ajatukset lähtevät harhailemaan pois ajamisesta.
 3. Käsi tai kädet irtoavat ohjauspyörästä, jolloin auton hallinta vaikeutuu.

Jos matkustajat harrastavat autossa seksiä, väitän, että ainakin kaksi edellä mainituista ongelmista toteutuu. Tällöin liikutaan jo riskirajoilla, eli jos jotain tavallisuudesta poikkeavaa tapahtuu liikenteessä, on kuljettajalla erittäin suuri riski joutua onnettomuuteen.

Mikäli kuljettaja itse sekstailee ajaessaan, ovat kaikkien edellä mainittujen tasojen ongelmat väistämättä käsillä ja ajaminen on todella – todella vaarallista.

Outoja asentoja

Asetuksessa ajoneuvojen käytöstä tiellä 37 §:ssä todetaan, että Tavara ja henkilöt on sijoitettava ajoneuvoon siten, etteivät ne estä kuljettajaa näkemästä tai haittaa ajoneuvon käsittelyä.”

Seksin harrastaminen pienessä – tai vähän suuremmassakin – autossa edellyttää usein omituisia asentoja. Se häiritsee varmasti havainnointia ja auton käsittelyä riippumatta siitä, osallistuuko kuljettaja itse sessioon vai onko hän vain yleisönä.

Vaikeaa omalla paikalla istuen

Samaisen asetuksen 38 §:ssä mainitaan, että ”Kuljettajan ja matkustajien tulee käyttää istumapaikkoja, jotka täyttävät niitä koskevat vaatimukset.”

Istuma-asennot eivät varmasti ole normaaleja, jos autossa yritetään harrastaa seksiä. Istuma-asennon tärkeys korostuu nykyautoissa, joissa on paljon erilaista turvatekniikkaa. Esimerkiksi matkustajan turvatyyny iskee onnettomuustilanteessa kojelaudan päällä olevat jalat tuulilasin läpi.

Sidontaa ei pidä unohtaa

Tieliikennelain 88 §:ssä mainitaan turvavyön käyttövelvollisuudesta: ”Kuljettajan ja matkustajan on ajon aikana käytettävä istuinpaikalle asennettua turvavyötä tai heidän liikkumistaan estävää muuta turvalaitetta.”

Turvavyön käyttö tuo omat rajoitteensa seksin harrastamiseen. On tärkeää muistaa, että turvavyötä käytetään paitsi oman - myös muiden autossa olevien turvallisuuden vuoksi. Takapenkillä, ilman turvavyötä sekstailevat lentävät mahdollisessa törmäyksessä etupenkkiläisten päälle tuhoisin seurauksin.

Toimi vastuullisesti

Jos asia jäi vielä jollekin epäselväksi, niin kiteytän sen vielä tässä kohtaa:

Kuljettajalta vaaditaan liikenteessä hyvin suurta tarkkaavaisuutta. Sitä ei saa häiritä sen enempää seksillä kuin millään muullakaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.