Onko pomosi idiootti? Näillä vinkeillä selviät!

Parhaimmillaan hyvä esimies on kuin taivaan lahja: innostava, työntekijää tukeva ja ilmapiiriä parantava ihminen, joka auttaa saamaan tuloksia aikaan ja jolta työntekijät kokevat saavansa jotain. Aina näin ei kuitenkaan ole. Listasimme viisi keinoa, joiden avulla kestät huonoa esimiestä.

Pyöritteletkö päätäsi päivittäin esimiehesi oudoille oikuille ja aivoituksille? Onko hän kenties ilkeä tai muuten vain törppö, joka pilaa päiväsi pelkällä läsnäolollaan?

Listasimme viisi keinoa, joiden avulla selviät typerästä esimiehestä.

Ota etäisyyttä…

Ota etäisyyttä erikoiseen esimieheesi ja muista, että pinnan alla voi tapahtua asioita, joista et ole tietoinen. Jos pomosi päätökset tuntuvat erikoisilta, voi olla että et vain tiedä kaikkia päätökseen vaikuttaneita asioita.

Onko sinun mahdollista ottaa aikalisää pomostasi tai pitää häneen muuten vain etäisyyttä? Voi hyvinkin olla, että se tekisi sinulle hyvää.

…tai tutustu häneen paremmin

Vaikuttaako esimiehesi ilkeältä ja ylimieliseltä ihmiseltä? Moni antaa itsestään huonon ensivaikutelman, joka lopulta saa meidät muodostamaan hänestä tiukan mielipiteen, joka ei muutu.

Jos et tunne esimiestäsi kovinkaan hyvin, voisi olla aika tutustua häneen paremmin.

Onko vika varmasti pomossasi?

Usein syy ei suinkaan ole esimiehessäsi, vaan todellinen syyllinen huonolle olollesi löytyy peilistä. Oletko väsynyt tai vihainen myös vapaa-ajallasi? Koetko iloa, vai onko elämäsi pelkkää jatkuvaa puurtamista ja kestämistä?

Jos koet, että syyllinen ärtymykseesi löytyykin sisältäsi, ryhdy toimeen.

Kaikkea ei tarvitse sietää!

Oletko varma, että pomosi on epäpätevä tai kohtelee esimerkiksi työntekijöitä epäreilusti? Onko sinulla asiasta näyttöä ja muut ovat huomanneet saman? Pomollakin on yleensä pomo, jolle voit antaa palautetta. Muista kuitenkin olla varma ja perustella asiasi, sillä esimiehen turha mustamaalaaminen voi kääntyä sinua vastaan.

Kaikkea ei tarvitse eikä saakaan sietää: Esimerkiksi työpaikkakiusaamiseen on puututtava heti.

Vaihda työpaikkaa

Huonoa johtoa ei tarvitse sietää, Suomi on nimittäin vapaa maa. Työpaikan vaihtaminen voi olla järkevää, mikäli koet tuhlaavasi liikaa energiaa pomosi päivittelyyn ja koet olosi turhautuneeksi.

Usein jo pelkkä työnhaun aloittaminen helpottaa oloa. Myös urasuunnittelu ja oman tiedon syventäminen kannattaa, sillä kuka tietää milloin unelmien työpaikkasi (ja pomosi) on vain yhden hakemuksen päässä? Tai ehkäpä sinä olet vielä joskus esimies, joka voi hoitaa hommat paremmin?

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja