Onko parisuhteesi "normaali"? Tästä tiedät

Onko normaalia, että pelkään kumppanini pettävän? Onko normaalia, jos emme suutele? Lue vastaukset!

Oletko koskaan katsonut kumppaniasi ja miettinyt, onko suhteenne normaali? Et ole yksin: ChrisannaNorthrup on kirjoittanut aiheesta jopa kirjan.

Northrupin apuna normaaliuden määrittelyssä olivat Washingtonin yliopiston seksologi ja sosiaalista tutkimusta tekevän yksikön johtaja George Masonin yliopistosta. Tiiminsä kanssa Northrup tutki yli 70 000 pariskuntaa ympäri maailman!

Tulosten perusteella voidaan laskea, kuinka usein pariskunnat esimerkiksi haaveilevat erosta. Sovitteko te normiin?

Onko normaalia...

...että toivon kumppanini olevan paremman näköinen?

On! Yli kolmasosa sekä miehistä että naisista toivoi kumppaninsa kiinnittävän enemmän huomiota ulkonäköönsä.

...että pelkään kumppanini pettävän?

On! Vain 39 prosenttia tutkituista naisista luotti kumppaniinsa täydellisesti. 69 prosenttia miehitä totesi, että saattaisi tilaisuuden tullen tuntea himoa harrastaa seksiä jonkun muun kuin rakkaansa kanssa.

Himon tunteminen ei kuitenkaan tarkoita, että ihminen tekisi mitään, muistuttaa Monmouthin yliopiston psykologian laitoksen johtaja Gary W. Lewandowski Jr. Kumppanilta voi ajatusleikinomaisesti kysyä, missä tilanteessa hän voisi tuntea olonsa onnettomaksi, tai mitkä asiat ovat suhteessa hänelle kaikkein tärkeimpiä. Näin vältetään tilanne, jossa nämä tärkeät asiat puuttuvat kokonaan.

...että aikuinen ihminen käyttää kumppanistaan ällösöpöjä nimityksiä?

On! 76 prosenttia itseään onnellisiksi kuvaavista pareista kertoo käyttävänsä söpöjä lempinimiä.

...ettäajattelen eroa koko ajan?

On ja ei. 37 prosenttia miehistä ja naisista fantasioi kumppaninsa jättämisestä joko koko ajan tai usein. 33 prosenttia selvitykseen vastanneista ajatteli asiaa joskus.

...etten tiedä, paljonko hän tienaa?

Selvityksen mukaan ei. Selvityksen mukaan 80 prosenttia hyvin onnellisista pariskunnista tietää kumppaninsa tulot. Asiat, joita salaat kumppaniltasi, voivat vahingoittaa suhdetta.

Marriage and Family Therapists of New York -yhdistyksen johtaja Joan D. Atwoodin mukaan raha-asioista voi keskustella tekemällä kolme listaa: yhden varoistasi, toisen veloistasi ja kolmannen säästökohteistasi. Tämän jälkeen lista näytetään kumppanille ja siitä keskustellaan.

...ettemme koskaan suutele?

Selvityksen mukaan ei. 70 prosenttia pariskunnista suutelee intohimoisesti aika-ajoin. Puolet pariskunnista suuteli selvityksen mukaan intohimoisesti useita kertoja viikossa.

Psykoterapeutti Marsha Lucasin mukaan ennen suudelmaa kannattaa halata noin 20 sekuntia; näin stimuloidaan oksitosiini-hormonin tuotantoa. Oksitosiini vahvistaa kiintymystä ja luottamusta.


Lue myös:


AVA/Maria Aarnio

Lähde:Fox News

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja