Onko oma auto sinulle välttämätön? Nyt voit antaa äänesi kuulua! "Auton tarve ei katoa autoilua haittaamalla"

6:06

Tulevana lauantaina vietetään perinteistä Auton päivää, jonka tarkoituksena on herättää keskustelua auton merkityksestä Suomessa. Autoliitto toivoo kansalaisilta tarinoita siitä, mihin he tarvitsevat autoa omassa arjessaan.

Pääkuvan video

Jaakko myy kamalassa kunnossa olevaa Carinaansa 51 eurolla

Autoliiton organisoimaa Auton päivä -tapahtumaa on vietetty jo vuodesta 1997 lähtien – yleensä näin alkusyksystä. Tänä vuonna Auton päivää vietetään syyskuun ensimmäisenä päivänä eli tulevana lauantaina.

Auton päivänä Autoliiton paikallisosastot jakavat tietoa toiminnastaan sekä toteuttavat yhteistyökumppaneiden kanssa tapahtumia, joissa liikenne, liikenneturvallisuus, autoilu ja liikkuminen ylipäänsä ovat monipuolisesti esillä.

Tarvitsetko autoa? Anna äänesi kuulua!

Suomi on iso maa ja kansalaisilla on erilaisia liikkumistarpeita. Suomessa on melko suuria kaupunkeja, laajoja taajamia, pikkukyliä ja suuri osa maasta on hyvin harvaan asuttua. Myös autoilijoita on monenlaisia, ja monille henkilöauto on välttämätön väline arjen pyörittämisessä.

– Auton tarve ei katoa autoilua haittaamalla tai tekemällä siitä entistä kalliimpaa. Tämä olisi päättäjien hyvä muistaa, toteaa Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen.

– Oma auto valitaan matka-aikojen, mukavuuden ja turvallisuuden takia tai yksinkertaisesti siksi, että muita vaihtoehtoja ei ole, Tolvanen sanoo.

Voit kertoa oman tarinasi Autoliiton sivuilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja