Onko missikilpailut vanhentunut konsepti? Missiemot Rosanna Kulju ja Sunneva Sjögren vastaavat missikisojen ympärillä kuohuttaneisiin väitteisiin

15:35
Tarvitaanko missikisoja enää? Missiemot vastaavat kiperiin kysymyksiin

Missikilpailujen vetäjät Sunneva Sjögren ja Rosanna Kulju kommentoivat MTV Uutiset Livessä missikisojen nykytilaa.

Miss Suomi -kilpailun vetäjä Sunneva Sjögren ja Miss Helsinki -kilpailun vetäjä Rosanna Kulju avaavat MTV Uutiset Livessä missikilpailujen nykytilaa. Missikilpailut ovat saaneet viime vuosina paljon arvostelua osakseen muun muassa vanhanaikaisesta konseptista, jossa esineellistetään naisia esimerkiksi pitämällä uimapuku– ja alusvaatekuvauksia.

– Jokainen nainen tekee tismalleen mitä haluaa ja julkaisee sellaisia kuvia mitä haluaa. Se on se linjaus. Tämäkin voi olla ihmisten uskomus siitä, että naisia esineellistetään. Se on heidän ajatuksensa asiasta, Kulju kertoo livessä.

Sjögren kertoo, että Miss Suomi -kilpailun finaalissa ei edes kiinnitetä huomiota naisten ulkonäköön.

– Kyllä me enemmän rikomme stereotypioita. Nyt painotan sitä, että ulkonäköä ei enää arvostella siitä lähtien, kun semifinalistit valitaan. Lauantain finaalissa tuomaristo pisteyttää kolme eri osa-aluetta: Sosiaalinen media, tuomariston haastattelu, joka on tärkein ja edustaminen lavalla, Sjögren avaa.

Miss Helsinki -kilpailun finalistit julkaistaan perjantaina 17.syyskuuta. Uusi Miss Suomi valitaan lauantaina 18.syykuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja